RSS

Кен

Принц джедай Кен е роден в 11г. Той е син на Триклопс и Кендалина. Триклопс е мутант, който има три очи. Той е син на император Палпатин. Триклопс прекарал голяма част от живота си в клиники за душевно болни. Мутантът е изпратен в клиника за душевно болни край планетата Кесъл. В тази клиника Триклопс срещнал Кендалина. Двамата се влюбили и от тази връзка се родил Кен. Той е внук на Палпатин. Малко след раждането си Кен е взет от майстор джедай и е отведен в Изгубения град. Единствената връзка на принца джедай с родителите му е половината от сребърен кристал. Тази половина Кен носи около шията си. Другата половина е в Триклопс. Изгубения град се намира под повърхността на Явин IV. В Изгубения град принца джедай е отгледан от дроиди.

Един от тези дроиди е DJ-88. Той отговаря за джедайската библиотека. Освен това DJ-88 е джедайският учител на Кен. Друг дроид е НС-100. Този дроид отговаря за допълнителната подготовка на принца джедай. Третия дроид се казва Микрочип. Кен нарича този дроид Чип. Трите дроида са приятели на принца джедай. Кен има малка перната мука, която е негов домашен любимец. Муката се казва Зийбо. Благодарение на обучението и възпитанието, което получил от дроидите принца джедай отхвърлил тъмната страна на Силата. Кен следва пътя на джедаите. Принца джедай се възхищава от действията на Люк Скайуокър. Кен иска да усвои някои от техниките, които Люк използва. Когато станал на дванадесет години принца джедай срещнал Скайуокър.

Кадан върховния пророк (който служи на тъмната страна на Силата) намерил Кен и се опитал да го убие. След неуспешния опит на върховния пророк принца джедай се присъединил към Новата република. На планетата Дуро, Кен разбрал всичко за родителите си. По-късно Кадан заловил принца джедай. Върховния пророк с помощта на Кен иска да разбули загадките на Изгубения град. Люк дошъл да освободи принца джедай. Кен и Скайуокър обединили силите си и победили Кадан.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.