RSS

Триклопс

Триклопс е мутант, който има три очи. Той е син на император Палпатин. Триклопс е изгонен от императора веднага след като се родил. Мутантът прекарал по-голямата част от живота си в клиники за душевно болни. Шоковата терапия и енергията на тъмната страна на Силата белязали физически и психически Триклопс. Мутантът е изпратен в клиника за душевно болни край планетата Кесъл. В тази клиника Триклопс срещнал Кендалина. Кендалина (принцеса, която работи като медицинска сестра) се влюбила в Триклопс. Мутантът също се влюбил в нея. В резултат от тяхната връзка се родил Кен. След раждането на сина си Кендалина е убита. Майстор джедай отнесъл Кен в Изгубения град. Изгубения град се намира под повърхността на Явин IV.

Триклопс е затворен в мините на планетата Кесъл. След време Триокулус (друг мутант, който има три очи) станал управител на мините. Триокулус разбрал за миналото на Триклопс. Триокулус решил да се възползва от положението. Той се обявил за син на Палпатин. Една година след смъртта на императора комитета на Великите мофи (който управлява Империята) подкрепил Триокулус. След като се изяснило, че Триокулус е измамник комитета на Великите мофи спрял подкрепата си.

Триклопс избягал от Кесъл и се срещнал с лидерите на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз). Учените от Новата република открили, че Триклопс има имплант. Имплантът служи като предавател. Чрез импланта Триклопс може да излъчва мислите си. Учените на Новата република използвали импланта, за да предадат фалшива информация. След това учените поискали да махнат импланта. Триклкопс обаче избягал от Новата република. Като завещание той оставил на Кен писмо.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.