RSS

Гаериел Каптисон

Гаериел Каптисон е родена на планетата Бакура. Гаериел е дъщеря на Дол Каптисон (сенатор от Бакура). Тя е отлична ученичка. Гаериел спечелила длъжността млад сенатор. След това Каптисон влязла в бакурската сенаторска академия. Академията се намира в Салис Д’аар (столицата на Бакура).

Докато учи Гаериел живее със своята леля и чичо. Йорк Каптисон (чичото на Гаериел) е министър председател на Бакура. Гаериел живее с чичо си и леля си четири години. В 19г. имперските войски се нахлули на Бакура. Те искат да наложат имперското управление на планетата. Нахлуването на имперските сили срещнало съпротива. По време на един сблъсък между имперските войски и протестиращи жители на Бакура родителите на Гаериел са убити. Накрая съпротивата е потушена и Империята наложила управлението си над Бакура. Правителството на планетата обаче останало непроменено. Йорк останал премиер. Той обаче трябва да съобразява политиката си с политиката на Империята. Истинската власт била съсредоточена в ръцете на Уилък Нереус (имперския управител на Бакура).

Въпреки смъртта на родителите си Гаериел продължила своето обучение за сенатор. Тя отишла на планетата Корускант. Там Гаериел една година учила тънкостите на политиката. След това Каптисон се върнала на родния си свят. Тя станала сенаторка в сената на Бакура.

Малко след битката на Ендор, родната планета на Гаериел е нападната от Си-руук. Той е влечугоподобно същество с отвратителен външен вид. Си-руук обаче има невероятни способности. Заради тези способности той поел контрола над флотата на Бакура. Правителството на планетата се обърнало за помощ към Империята. Империята обаче е разтърсена от смъртта на император Палпатин. Тя не може да помогне на Бакура. Тогава управляващите на планетата се обърнали за помощ към Новата република (наследник на Бунтовническия съюз). Новата република изпратила помощ за Бакура.

На планетата пристигнали рицарят джедай Люк Скайуокър, принцеса Лея Органа и Хан Соло. Органа сключила примирие с Уилък Нереус и Йорк Каптисон. Според него силите на Новата република и имперските войски ще работят заедно за обезвреждането на Си-руук. По време на преговорите Люк и Гаериел работят заедно. Двамата се харесали и били възхитени един от друг. Религиозните убеждения на сенаторката обаче не позволяват на Гаериел да следва чувствата си.

Гаериел е последователка на космическия баланс. Това е религиозна система според, която успехът на един човек е свързан с провала на друг. Освен това според тази религия на всяко положително нещо съответства нещо отрицателно. Гаериел мисли, че ако се омъжи за Скайуокър това ще развали равновесието в Галактиката.

Уилък Нереус измислил план как да се справи със Си-руук. Влечугоподобното създание поискало да залови Люк. Си-руук иска да използва енергията на джедая, за да засили собствените си способности. В замяна създанието ще напусне Бакура. Имперския управител се съгласил с предложението на Си-руук. Нереус обаче не иска влечугоподобното създание да увеличава мощта си. Ето защо Уилък заразил Люк със смъртоносния паразит олабриан тричоид. Според плана на Нереус когато Скайуокър отиде при Си-руук паразита ще се задейства. Тогава олабриан тричоид ще убие Люк, а след това и влечугоподобното същество. Гаериел разбрала за плана на Уилък. След това тя го разказала на Скайуокър. С помощта на Силата, Люк обезвредил паразита. После Скайуокър отблъснал Си-руук. Бакура е спасена.

Гаериел още повече харесала Люк. Тя обаче не може да му предложи нищо повече освен приятелство. Сенаторката останала на Бакура, за да възстанови щетите нанесени от Си-руук. След това Гаериел се омъжила за Птер Танас (бивш командир на имперски гарнизон). Танас е сенатор в сената на Бакура. Птер и Гаериел работят заедно в сената. След сватбата сенаторката родила дъщеря. Двамата кръстили детето Малинза. Когато Малинза е на три години Птер се разболял и умрял.

Когато Йорк Каптисон се оттеглил от политиката Гаериел е избрана за министър председател. Тя наредила да бъдат построени съвременни и мощни бойни кораби. Това са корабите „Страж”, „Зорък страж”, „Защитник” и „Нахалник”. След като корабите са построени Гаериел се оттеглила от политиката. Каптисон започнала да прекарва повече време с дъщеря си.

В 36г. избухнал бунт на планетата Корелиа. Тогава майстор джедай Люк Скайуокър отишъл на Бакура. Новата република има нужда от съвременни кораби. Такива кораби притежава само Бакура. Четирите кораба построени по заповед на Каптисон потеглили към Корелиа. На един от корабите е Гаериел. Четирите кораба участвали в битка. По време на битката Каптисон е убита.

Малинза Танас останала сираче. Люк покровителства дъщерята на Гаериел. Скайуокър спонсорира образованието на Малинза. Детето на Каптисон има музикален талант. Заради него Малинза свири в бакурската национална симфония.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.