RSS

Ниен Нънб

Кратки данни: Ниен Нънб е сулустианец. Той е роден на планетата Сулуст. Преди да се присъедини към Бунтовническия съюз, Ниен води група, която нанесла поражения на корпорацията Соро-Суб. Корпорацията влязла в съюз с Империята. Заради действията си срещу Соро-Суб, Нънб е обявен за герой от сулустианците. Империята обявила Нънб за престъпник. Заради тази репутация Ландо Калризиян взел Ниен за помощник-пилот. По време на битката на Ендор двамата пилотират кораба „Хилядолетния сокол”. Нънб и Калризиян закарали кораба до реактора на втората Звезда на смъртта (бронирана бойна станция). След това Ландо стрелял по реактора и това довело до унищожаването на бойната станция.

Основни сведения: Когато Ниен Нънб се родил корпорацията Соро-Суб има огромно влияние не само на Сулуст, но и в цялата Галактика. Ниен работи като пилот за корпорацията. Тя му дала кораба „Кралицата на сенките”. Ниен използва кораба на Соро-Суб, за да пренася контрабандни товари за близките системи. Нънб бързо си спечелил репутацията на един от най-добрите пилоти в района. По това време Ниен станал добър контрабандист и се сприятелил с Ландо Калризиян.

Канцлер Палпатин (лидер на Старата република) се обявил за император. Тогава Соро-Суб подкрепила Галактическата империя. Отвратен от това действие на корпорацията Нънб я напуснал. Скоро към Ниен се присъединили и други сулустианци. Нънб станал шеф на група, която се бори против Соро-Суб. Силите ръководени от Ниен нанесли много щети на корпорацията. Те повредили кораби, саботирали заводи, повредили минни съоръжения и блокирали товари предназначени за Соро-Суб. Сулустианците изпитват възхищение към Ниен и неговата група. В очите на сулустианците Нънб е герой. Империята обявила Ниен за престъпник. За да спре нападенията корпорацията потърсила помощ от Империята. Галактическата империя изпратила един звезден разрушител, който да охранява Соро-Суб. Ниен разбрал, че не може да се бори срещу звездоразрушителя. Суслустианеца решил да се присъедини към бунтовниците. Успехът на Нънб е забелязан от Бунтовническия съюз. Ниен дал на бунтовниците екипировка. След това Нънб се присъединил към Бунтовническия съюз.

По времето когато бунтовническата флота се събирала край Сулуст, Ниен вече е част от нея. Когато Нънб видял Ландо двамата се съгласили да водят нападението срещу втората Звезда на смъртта. След провъзгласяването на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз) Ниен участвал в много мисии заедно с Хан Соло, Чубака и Калризиян. Нънб и Ландо са бизнес партньори в експлоатацията на мините на планетата Кесъл. Ниен има голяма уста, големи уши и дълбоки черни очи.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.