RSS

Крикс Мадин

Кратки данни: Генерал Крикс Мадин е корелианец. Той е имперски офицер. Мадин е чудесен ръководител. Крикс създал щурмовите командоси. Те са елитни имперски бойци, които служат за специални операции. Мадин обаче се отвратил от управлението на император Палпатин. Заради това Крикс се присъединил към Бунтовническия съюз. Мадин съставил плана за атаката над генератора на щита на луната Ендор. Бунтовниците, които извършили нападението са обучени от Крикс.

Основни сведения: Крикс е генерал в имперската армия. Той обаче има съвест и морал. Именно те го накарали да откаже да изпълни директна заповед на императора. Заради това неподчинение Мадин е обявен за престъпник. Той няма друг избор и решил да се присъедини към бунта.

Имперският генерал Ром Мох заловил Крикс. Мадин е затворен в комплекса Оринакра. Елитният бунтовнически агент Кайл Катарн влязъл в комплекса и освободил Крикс. След това имперските сили отново се опитали да хванат Мадин. Свирепия ескадрон обаче помогнал на Крикс да избяга.

След тези перипетии Мадин се присъединил към Бунтовническия съюз. Когато отишъл при бунтовниците Крикс открил стария си приятел Карлист Рийкън. Рийкън гарантирал за Мадин. Тогава Мон Мотма (лидер на Съюза на бунтовниците) го приела без всякакви съмнения. Крикс станал един от съветниците на Мотма.

Мадин започнал да тренира бунтовническата пехота. По време на тренировките Мадин въвел нови правила в обучаването на бунтовническата пехота. Първото правило на Крикс е „удряй където врагът не очаква”. Според Мадин на имперската сила не може да се противодейства със сила. Генералът знае, че само коварните удари ще са успешни. Второто правило на Крикс е „бойният дух е най-важното нещо в битката”. Мадин е убеден, че бойният дух на бунтовниците е много по-висок отколкото бойния дух на имперските войници. Крикс насърчил бунтовническите командири да се възползват от бойния дух на подчинените си. Третото правило на Мадин е „използвай ума си по време на битка”. Понеже не са обучавани във военни академии бунтовниците трябва да използват нетрадиционни тактики на бой. Благодарение на тези правила и обучението на Крикс бунтовническата пехота станала толкова добра колкото са имперските щурмоваци.

Когато бунтовниците разбрали за строежа на втората Звезда на смъртта (бронирана бойна станция) те решили да я унищожат. Бойната станция се строи до гористата луна Ендор. Втората Звезда на смъртта е защитавана от енергиен щит. Генераторът на щита се намира на Ендор. Мадин измислил план как да унищожат генератора на щита. Първо Крикс наредил да бъде пленена една имперска совалка. Мадин лично подбрал екипа, който да извърши нападението над совалката. Екипът се справил и пленил совалката „Тайдириъм”. След това Крикс казал, че малка група бунтовници трябва да използва совалката. Под прикритието на „Тайдириъм” групата ще кацне на Ендор. После бунтовниците ще атакуват генератора на щита. Мадин отново лично избрал бунтовниците, които да извършат атаката. Бунтовническата група, водена от Хан Соло, унищожила генератора на щита. След падането на щита бунтовническата флота атакувала бойната станция. Вследствие на атаката втората Звезда на смъртта е разрушена.

След битката на Ендор, Крикс участва в управлението на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз). Мадин станал шеф на разузнаването. Неговите подчинени се борят срещу имперските сили когато начело на Империята застанал върховния адмирал Траун. Крикс измислил план как силите на Новата република да победят опустошителите на светове.

В 31г. Мадин води група бойци. Целта на групата е да обезвреди Тъмен меч. Тъмен меч е копие на суперлазера на Звездата на смъртта. Тъмен меч се намира в ръцете на Дурга Хътянина. По време на мисията Крикс и групата му са хванати. Силите на Новата република успели да освободят Мадин и групата му. По време на бягството Дурга прострелял Крикс в сърцето. Мадин умрял мигновено.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.