RSS

Ева Найндинайн

Кратки данни: Ева Найндинайн (EV-9D9) ръководи дроидите, които служат на Джаба Хътянина. Ева е извършила много престъпления. Заради тях Найндинайн е издирвана в цялата Галактика. Обикновено Ева се намира в стаята за измъчване и разглобяване на дроиди.

Основни сведения: Ева е произведена от компанията МеренДата. Найндинайн е създадена, за да надзирава работата на дроидите. Програмен дефект обаче превърнал Ева от надзирател на дроиди в брутален мъчител на дроидите. Дроиди с такъв дефект се препрограмират. Найндинайн обаче се измъкнала преди да бъде препрограмирана. Тя станала садистка, която изпитва удоволствие когато измъчва дроиди.

Първоначално Ева ръководи завод на компанията ГоКорп. Завода произвежда репулсатори. Найндинайн наблюдава дроидите, които работят в завода. За да увеличи производството Ева накарала дроидите да работят непрекъснато. Производството се увеличило, но дроидите били претоварени и започнали да се повреждат. Когато разбрали за това компанията ГоКорп изгонила Найндинайн.

След това Ева отишла в Облачния град. Там Найндинайн разрушила много дроиди. Ева успяла да саботира навигационната система на Облачния град. След това Найндинайн отвлякла кораба „Принцеса Иоприн” и избягала преди властите на Облачния град да я хванат.

Ева се скрила на планетата Татуин. Репутацията на Найндинайн привлякла вниманието на Джаба. Хътянина взел Ева в своя дворец. Найндинайн станала отговорник и ръководител на всички дроиди в палата на Джаба. Там Ева се отдала на любимото си занимание (да измъчва дроиди). Найндинайн вградила във всеки дроид болт за болка. Само с натискане на едно копче дроида ще започне да се гърчи от болки. Освен това Ева си поставила нов сензор. Сензорът дава алгоритмите на болката, която изпитват измъчваните от Найндинайн дроиди. Ева осакатява и усуква дроидите по всякакви начини. Онези дроиди, които са стари или са се провинили в нещо са измъчвани от Найндинайн докато спрат да функционират. От Ева се страхуват всички дроиди, които служат на Джаба. Найндинайн си обзавела стая с устройства. Устройствата са направени, за да измъчва дроидите. Когато идват нови дроиди те се отвеждат при Ева. Найндинайн обикновено се намира в стаята за мъчения където се наслаждава на болката, която дроидите изпитват.

Когато Трипио и Арту отишли в двореца на Хътянина гаморейската стража ги завела при Ева. Найндинайн определила Трипио да служи за преводач, а Арту станал сервитьор на баржата на Джаба.

Когато е взривена баржата на Хътянина, Ева не е там. Скоро след смъртта на Джаба, Найндинайн е заловена от дроида Уанту Форсий Форуан (1-2:4С:4-1). Уанту деактивирал сензора, с който Ева вижда алгоритмите на  болката. След това Форуан хвърлил Найндинайн на измъчваните и осакатени от нея дроиди. Те се нахвърлили върху Ева и я разглобили.

Найндинайн е слаба. Тя има бронзово покритие. Ева говори с механичен и стържещ глас.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.