RSS

Лакомата троха

Кратки данни: Лакомата троха е полуинтелигентно създание. Тя е известна с кикотенето си и своя порочен характер. Лакомата троха тайно пътувала на кораба на Джаба Хътянина. Гангстерския главатар решил да я залови и изяде. След това обаче Джаба променил намерението си. Лакомата троха станала шут на Хътянина. Тя загинала когато Люк Скайуокър и принцеса Лея взривили баржата на Джаба.

Основни сведения: Лакомата троха тероризирала космическата станция „Куен”. Управителят на станцията наел ловци, за да хванат Лакомата троха. Случайно докато ловците търсят Лакомата троха на станцията кацнал космическия кораб на Джаба. Лакомата троха се промъкнала на космическия кораб на Хътянина. Тя се приближила до храната на Джаба. Лакомата троха откраднала и изяла зеленикава слуз. При тази гледка гангстерския главатар изпитал удоволствие. След това Хътянина решил да хване и изяде крадеца. Лакомата троха обаче бързо избягала и се качила на тавана. Когато Биб Фортуна и Бидло Куерв (двама от служителите на Джаба) се опитали да я хванат, Лакомата троха хвърлила по тях зелена тиня. Това много развеселило Хътянина. Той предложил на Лакомата троха да работи за него. Джаба я направил шут. Задачата на Лакомата троха е да разсмива Хътянина поне веднъж на ден. Тя служи добре на Джаба. Лакомата троха винаги се спасявала от яростта на Хътянина. Лакомата троха обича да гледа когато Джаба измъчва другите.

Когато Трипио станал служител на Хътянина, тя веднага намразила протоколния дроид. Когато Люк Скайуокър освободил своите приятели Лакомата троха нападнала Трипио. Тя извадила едно от очите на дроида. Арту Диту изстрелял електрически заряд по Лакомата троха. Вследствие на заряда тя отхвръкнала от Трипио. Малко по-късно Лакомата троха загинала защото баржата на Джаба избухнала.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.