RSS

Джанус Грийджатус

Джанус Грийджатус е роден на планетата Чомъл Минор. Той е човек. Джанус изпитва омраза към всички останали раси. Грийджатус смята, че хората трябва да властват над другите раси. Джанус е много добър в политическите речи. Той добил популярност на родния си свят. Действията на Джанус привлекли вниманието на сенатор Палпатин.

Палпатин и Грийджатус станали приятели. Когато Палпатин станал канцлер (лидер на Старата република) Джанус станал сенатор от сектор Чомъл. Това обаче разсърдило политиците от планетата Набу. Политиците от Набу не одобряват расовите възгледи на Грийджатус. В резултат на това недоволство Джанус е заменен от Хоръс Ванкил от Набу. След Хоръс представител на Набу и сектор Чомъл станала Падме Амидала.

Грийджатус станал съветник на канцлера. Когато Палпатин се обявил за император, Джанус оглавил комисията за защита на Новия ред. Грийджатус станал член на имперския управляващ съвет. Джанус създал имперски отдел за регистрация. Това е отдел, който се занимава с регистрация на населението. Чрез него Грийджатус прогонил или ликвидирал много представители на всички раси, към които изпитва омраза. С течение на времето амбициите на Джанус нараснали. Той е един от хората, които подхранвали амбициите на Великия моф Таркин. Джанус искал Таркин да има пълна власт над първата Звезда на смъртта (бронирана бойна станция, която може да унищожи планета с един изстрел). Освен това Грийджатус иска да има пълен контрол над населението в Империята. Палпатин разбрал за това.  Императорът решил да държи Джанус близо до себе си. По този начин Палпатин иска да контролира Грийджатус. Така Джанус отишъл с императора на втората Звезда на смъртта. Силите на Бунтовническия съюз нападнали и унищожили бойната станция. Грийджатус загинал когато била унищожена втората Звезда на смъртта.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.