RSS

Ноа Брикуолън

Ноа Брикуолън е космически изследовател. Той и неговия приятел Салак отишли да изследват сектора Модел. По време на изследователската мисия корабът им паднал на гористата луна Ендор. Двамата скрили космическия си кораб и започнали да го поправят. Оказало се, че енергийният кристал на кораба е повреден. Салак обикаля из гората, за да търси части, с които да го замени. По време на една обиколка Салак е хванат от мародерите. Брикуолън никога повече не го видял.

Ноа прекарал десетилетия в едно дърво. Брикуолън направил дървото на удобна къща. Заедно с него живее създанието Тийк. Случайно пет годишната Синдел Тоуани и нейният приятел Уикет Уорик намерили къщата на Ноа. Известно време момиченцето и Уикет живели в дома на Брикуолън. Ноа се сприятелил със Синдел.

Когато момичето е заловено от мародерите Брикуолън, Тийк и Уорик отишли да я освободят. След като влезли в замъка на мародерите Ноа се изправил срещу крал Терак (водачът на мародерите). Брикуолън победил краля и взел от него енергиен кристал. След това Ноа и освободените пленници се скрили в кораба на Брикуолън. С помощта на енергийния кристал Ноа активирал оръжейните системи на кораба си и разбил мародерите. След поражението на мародерите Брикуолън поправил кораба си. После Синдел и Ноа напуснали Ендор.

Брикуолън е стар човек, но е сърдечен. Той е с дълга бяла брада, носи очила и има голям корем. Ноа носи сини или кафяви роби. Брикуолън се подпира на гравиран бастун.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.