RSS

Терак

Терак е жесток крал, който управлява мародерите на луната Ендор. Мародерите случайно заловили Салак. Преди много години космическия кораб на Салак паднал на Ендор. Салак казал на мародерите, че корабът може да лети, но няма енергия. Мародерите решили да напуснат Ендор. Те търсят енергията, за която Салак говори.

По време на търсенето мародерите се натъкнали на космическия кораб на семейство Тоуани. Те решили да вземат енергията от кораба на Тоуани. Мародерите убили Катерин, Джеръмит и Мейс Тоуани. Пет годишната Синдел (дъщерята на Катерин и Джеръмит) успяла да избяга. Мародерите обаче взели енергийния кристал, който зарежда кораба с енергия. Терак е убеден, че Синдел може да задейства енергията на кристала. Кралят наредил да заловят момиченцето. Нощната сестра Чарал (съюзник на Терак) може да си променя формата. Чарал използвала това умение и заловила Синдел. След това нощната сестра завела момиченцето при краля. Синдел не може да задейства енергийния кристал. Заради това Терак я затворил. Освен нея кралят затворил и Чарал. Кралят взел магическия пръстен на нощната сестра. Пръстенът позволява на Чарал да променя формата си. След това Терак носи магическия пръстен на гердан. Гердана е около шията на краля.

Синдел била освободена от Ноа, Уикет и Тийк. Терак се сблъскал с Ноа. Двамата се сбили за енергийния кристал. Ноа избягал с кристала. По-късно Уикет с помощта на прашката си хвърлил камък по Терак. Камъкът счупил пръстена на краля. След като пръстена се счупил Терак се вкаменил.

Кралят е висок над два метра. Той е хуманоид. Терак има сиво-зелена кожа, безносо лице, бяла коса и брада. Краля има дълга роба и носи златна броня. Терак е въоръжен с масивно мачете.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.