RSS

Чирпа

Кратки данни: Чирпа е вожд на племето на еуоките. Еуоките се сприятелили с бунтовниците. Племето помогнало на бунтовническите сили по време на битката на Ендор. Чирпа се съветва с Логрей (шаманът на еуоките) по всички важни проблеми. Вождът разчита на еуоките Тибо (много добър ловец) и Паплу (безстрашен разузнавач и яростен боец). Чирпа и еуоките се сражават храбро с имперските сили. Това довело до победата на бунтовниците на луната Ендор.

Основни сведения: Вождът живее в селото Ярко дърво. Чирпа мисли, че неговата дъщеря Аша е убита. След известно време вождът се оженил за вдовица. Вдовицата първоначално е била омъжена за Ра-Лий. Ра обаче е убит в гората. От вдовицата Чирпа има дъщеря на име Книйса. След време Аша се появила. Тя се събрала с баща си и със сестра си Книйса. Вождът е много горд с дъщеря си Книйса.

Чирпа е вожд, но всъщност племето на еуоките е управлявано от съвета на старейшините. Чирпа е много способен. Той обаче не може да предприеме никакви действия преди съвета на старейшините да ги одобри. В съвета на старейшините участват най-мъдрите членове на племето. Чирпа е председател на съвета на старейшините. Шаманът Логрей е основен съветник на вожда. В 22г. съветът на старейшините се съгласил да помогне на бунтовническите сили. Чирпа обявил бунтовниците за част от племето.

По време на битката на Ендор, Чирпа е вожд над четиридесет и два сезона. На главата си вождът носи венец от кости, зъби и рога на едри животни убити от него по време на лов. В дясната си ръка Чирпа стиска жезъл направен от дълга кост на летящо влечуго. В лявата ръка вождът носи игуана, която е неговото любимо животно. Чирпа има сива козина. Когато Чирпа умрял Книйса също е провъзгласена за вожд на Ярко дърво. По това време вожд е нейния мъж Уикет Уорик.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.