RSS

Логрей

Логрей е шаман и лечител на еуоките. Легендите разказват, че родът на Логрей е толкова стар колкото дърветата на луната Ендор. Върху своята глава Логрей носи череп на голяма горска птица. Освен това на главата си шаманът има едно перо. Когато бил млад Логрей е велик войн. Шаманът носи жезъл направен от гръбнака на някогашен могъщ враг. Логрей е почитан заради голямата си мъдрост. Той помага на еуоките със заклинания и елексири. Освен това Логрей надзирава браковете на еуоките и се грижи за духовния живот на племето. Шаманът следи дали дърветата край селото получават нужното уважение.

Логрей има къща в еуокското село Ярко дърво. Въпреки това шаманът живее в къща извън селото. Във времена на голяма нужда еуоките се обръщат за помощ към Логрей. Шаманът е могъщ магьосник, който може да събере силите на небето, мощта на гората, знае заклинанията на седемте клетви и владее магията на слънчевата звезда. За някои от ритуалите си Логрей принася в жертва животни.

Първият ученик на шамана е Зарак. Зарак обаче се обърнал към тъмната магия и е изгонен от селото. По-късно Логрей взел за ученик Уикет Уорик. Уикет обаче няма нужното търпение, за да стане шаман. Тогава Тибо станал ученик на Логрей.

Когато шаманът остарял той станал консервативен. Когато еуоките пленили бунтовниците Хан Соло, Чубака, Трипио, Арту Диту и Люк Скайуокър шаманът на еуоките бил против тяхното освобождаване. След битката на Ендор, Чирпа (вожд на еуоките) махнал Логрей от поста шаман. Разярен Логрей проклел селото. Паплу (новият шаман на еуоките) заедно с Трипио (когото еуоките мислят за бог) развалили проклятието. След това името на Логрей било забравено. За еуоките той вече не съществува и никога не е съществувал.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.