RSS

Уикет Уорик

Кратки данни: Уикет Уорик е смел и млад еуок. Той срещнал принцеса Лея Органа. След това Уикет завел принцесата в своето село. Благодарение на Уорик еуоките се съюзили с бунтовниците. Еуоките помогнали на бунтовническите сили да победят имперските войски на луната Ендор. По време на битката на Ендор, Уикет се бие храбро. След битката еуоките дали на Уорик титлата пръв войн. Тази титла е давана само на най-добрите и безстрашни еуокски войни.

Основни сведения: Уикет е най-младия син на Дийдж и Шоду. Уорик е внук на легендарния еуокски войн Ерпам. Уикет има щастливо детство. Уорик живее с братята си Уили и Уичи. Освен това Уикет има и по-малка сестра. Тя се казва Уиста. Уорик е безстрашен и любопитен.

Когато космическия кораб на Джеръмит и Катерин Тоуани паднал на Ендор, Уикет и неговото семейство помогнали на Мейс и Синдел (децата на Катерин и Джеръмит). Еуоките освободили Джеръмит и Катерин, които са пленени от горакс. Уикет и Синдел станали много близки приятели. Тя научила Уорик на някои основни неща от езика на хората. Малко след това семейството на Синдел е убито от мародерите. Уикет, Синдел, Ноа и неговия приятел Тийк отишли да освободят пленените от крал Терак (водач на мародерите) еуоки.

Уорик няма търпение да порасне. Той иска да ходи на лов с по-възрастните еуоки. Уикет желае да участва и в различни мисии. Уорик е много щастлив когато дошъл фестивала на качулките. На този фестивал Уикет получил качулка и вече не е дете. Приятели на Уорик са Тибо, Латара, Малани и Книйса.

Уорик решил да стане шаман. Той и Тибо често посещавали Логрей (шаманът на еуоките). Уикет станал ученик на шамана. Логрей обаче казал, че Уорик няма нужното търпение, за да стане шаман. Тогава Уикет решил да стане войн. Той обича да лети на своя делтапланер и да събира плодове. Освен това Уорик скита все по-далеч и по-далеч от селото на еуоките. Това направило Уикет един от най-добрите разузнавачи на племето на еуоките.

Когато имперските сили кацнали на луната Ендор много еуоки искали да нападнат нашествениците. Еуоките обаче разбрали, че с камъни и копия няма как да победят имперската войска. Любопитният Уикет проучил имперските превозни средства. През това време членовете на племето се криели. Един ден Уорик видял как една имперска канонерка АТ-ST се препънала в купчина камъни. Канонерката се катурнала и избухнала. Уикет разказал това на старейшините на племето. Еуоките разбрали, че могат да победят имперските сили. След това племето се подготвило за битка.

По време на една разузнавателна обиколка Уорик видял принцеса Лея Органа. Тя била в безсъзнание понеже скочила от своя спидер. Уикет започнал да ръчка принцесата със своето копие. След като Лея се събудила Уорик разбрал, че принцесата е добра. Той завел принцесата в селото на еуоките. Уикет убедил Чирпа (вожд на еуоките), че Лея трябва да стане член на племето. Галактическите историци са изненадани, че това приятелство помогнало да бъде победена Империята. Малко по-късно членове на племето станали Хан Соло, Чубака, Люк Скайуокър, Арту Диту и Трипио. Когато старейшините на племето обсъждали дали да се присъединят към бунтовниците Уикет произнесъл пламенна реч. Речта въздействала на старейшините и те се съгласили да помогнат на бунтовниците. След това еуоките помогнали на бунтовническите сили в нападението на генератора на щита. Щитът защитава имперската бойна станция Звездата на смъртта.

По време на битката на Ендор, Уорик показал голяма храброст. Той се изправил срещу имперските щурмоваци и канонерките АТ-ST. Бунтовниците и еуоките разбили имперските сили. След това бунтовниците взривили генератора на щита. Втората Звезда на смъртта останала беззащитна. Това позволило на бунтовническата флота да атакува бойната станция. След атаката Звездата на смъртта е унищожена. След поражението на Империята еуоките отпразнували победата в своето село. На Уикет е дадена титлата пръв войн.

След битката на Ендор, сред развалините на генератора на щита Уорик си построил втори дом. Уикет използва лози, камъни и лиани, за да направи своята къща. Част от канонерка АТ-ST служи за камина. Шлемовете от щурмоваците Уорик използва като купички за храна. Въпреки втория си дом Уикет продължава да живее в селото на племето. Уорик започнал да получава много подаръци и предложения за женитба от жените на своето племе. Накрая Уикет се оженил за юношеската си любов Книйса. Когато Чирпа остарял племенните старейшини избрали Уорик за вожд. Уикет управлява селото на еуоките. Селото се казва Ярко дърво.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.