RSS

Мейс Тоуани

Мейс е роден в 7г. Той е син на Джеръмит и Катерин Тоуани. Мейс има по-малка сестра на име Синдел. Космическия кораб на семейство Тоуани паднал на гористата луна Ендор. Когато това станало Мейс е на четиринадесет години. Джеръмит и Катерин решили да разузнаят околността. Те инструктирали децата да стоят в кораба. Мейс пренебрегнал инструкциите. Той взел пет годишната си сестра и заедно с нея отишъл да се разхожда в гората.

Когато Джеръмит и Катерин се върнали те видели, че децата им ги няма. Родителите тръгнали да търсят рожбите си. Джеръмит и Катерин викали имената на своите деца. Виковете им привлекли вниманието на горакс. Гораксите са хуманоиди. Те достигат от шест до тридесет метра височина. Гораксът хванал Джеръмит и Катерин. Той ги отнесъл в своята планинска бърлога.

Когато Мейс и Синдел се върнали те разбрали, че родителите им са отвлечени. Мейс се заклел да бъде по-добър син. Той казал, че от сега нататък ще изпълнява всичко, което кажат родителите му. Мейс разбрал, че трябва да бъде силен защото сестра му се разболяла от треска.

Трима еуоки открили кораба на Тоуани. Еоките се казват Дийдж, Уичи и Уили. Последните двама са синове на Дийдж. Мейс се опитал да прогони еуоките. За да ги изплаши той използвал повредената си бластерна пушка. Еуоките обаче победили Мейс. Те го вързали. След това еуоките взели Мейс и Синдел и ги занесли в своето село. Там Шоду (жената на Дийдж) дала на момиченцето отвара. Отварата излекувала Синдел от треската.

Мейс е признателен на еуоките за тяхната помощ. След това той решил да открие родителите си. Мейс и сестра му напуснали селото на еуоките през нощта. Децата са атакувани от вълк. На Ендор вълкът се нарича бора. Еуоките обаче дошли и убили бора.

След това те открили на врата на вълка кожена кесия. Това означава, че бора е опитомен. В кесията еуоките намерили защитни устройства носени от Катерин и Джеръмит Тоуани. Освен това еуоките разбрали, че бора е домашен любимец на горакс. Дийдж обяснил, че най-вероятно горакса е пленил Катерин и Джеръмит.

Тогава еуоките решили да организират експедиция и да спасят родителите на Мейс. Логрей (шаманът на еуоките) дал на всеки от членовете на експедицията подарък. Тийнейджърът получил гладък камък. Мейс се отвратил от този жалък подарък. Той хвърлил камъка още преди да тръгне. Уикет (най-младият син на Дийдж) видял когато Мейс хвърлил камъка. Еуокът взел камъка за всеки случай. Тийнейджърът се въоръжил с бластер и вибробрадва.

След това експедицията тръгнала. По време на пътя Мейс попаднал под контрола на изкусител. Изкусителя живее в дупка на дърво. Той се преструва на малко сладко създание. Еуоките освободили Мейс от контрола на изкусителя. После те спасили тийнейджъра от мистично езеро. След тези инциденти Мейс започнал още повече да уважава еуоките.

Когато експедицията стигнала до пещерата на горакса еуоките не могли да намерят вход към нея. Ключът се оказал камъкът на Мейс. Камъкът отворил отвор в каменната стена.

След като влезли в пещерата еуоките разбрали, че не е лесно да победят горакса. Гораксът убил Чука-Трок (един от членовете на експедицията). Ядосан от неговата смърт Мейс хвърлил вибробрадвата си по горакса. Тя ударила шията на горакса. Този удар се оказал смъртоносен и гораксът умрял.

Мейс и Синдел се събрали със своите родители. Няколко месеца по-късно Джеръмит поправил кораба. Малко преди да излети семейството е нападнато от мародерите. Мародерите търсят енергийния кристал, който зарежда космическия кораб с енергия. Те убили Джеръмит, Катерин и Мейс. Синдел успяла да избяга.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.