RSS

Синдел Тоуани

Синдел е родена в 16г. Тя е най-малкото дете на Катерин и Джеръмит Тоуани. Катерин и Джеръмит са майката и бащата на Синдел. Мейс е брата на Синдел. Когато Синдел е на пет години космическия кораб на семейството паднал в горите на луната Ендор. Джеръмит и Катерин направили неуспешен опит да извикат помощ. След това те отишли да разузнаят околността. Родителите инструктирали децата си да останат в кораба. Все пак любопитството надделяло. Мейс взел Синдел и тръгнал да се разхожда в близката гора.

Когато Джеръмит и Катерин се върнали те намерили кораба празен. Родителите тръгнали да търсят децата си. Те започнали да викат имената на своите рожби. Виковете на Джеръмит и Катерин привлекли вниманието на един горакс. Гораксите са хуманоиди. Те достигат височина от шест до  тридесет метра. Гораксът пленил Катерин и Джеръмит. Той ги занесъл в своята планинска бърлога.

Мейс и Синдел се върнали в кораба. Те разбрали, че родителите им са изчезнали. В същото време Синдел се разболяла от треска. Повредения кораб е открит от еуока Дийдж и неговите синове Уичи и Уили. Еуоките видели Мейс и Синдел. След това еуоките завели Синдел в дома си. Там Шоду (жената на Дийдж) направила елексир от лечебни растения. Елексирът помогнал на Синдел. Когато Синдел се възстановила тя се сприятелила с Уикет Уорик (най-младият син на Дийдж). Постепенно Синдел научила някои елементарни думи от езика на еуоките.

След това Мейс и Синдел тръгнали да търсят родителите си. Те напуснали къщата на еуоките и вървят в опасната нощ на Ендор. Децата са нападнати от вълк. Вълкът на Ендор се нарича бора. Бора притиснал Синдел и Мейс към едно дърво. Децата са спасени от семейството на Дийдж. Със своите копия еуоките убили бора.

След това те открили на врата на вълка кожена кесия. Това означава, че бора е опитомен. В кесията еуоките намерили защитни устройства носени от Катерин и Джеръмит Тоуани. Освен това еуоките разбрали, че бора е домашен любимец на горакс. Дийдж обяснил, че най-вероятно горакса е пленил Катерин и Джеръмит.

За да помогнат на децата Дийдж и неговите синове потърсили помощ от Логрей (шамана на еуоките). С помощта на своето магическо кълбо Логрей видял вътрешността на пещерата на горакса. Шаманът казал, че Джеръмит и Катерин Тоуани са живи. След това Дийдж организирал експедиция до леговището на горакса. За всеки член на експедицията Логрей приготвил подарък. Подаръците, които шаманът раздал помогнали на експедицията. Логрей подарил на Синдел магическа свещ. Свещта никога не изгаря напълно. След това еуоките и децата тръгнали на път.

Синдел и Уикет често се возят на някоя каруца. Когато един кон избягал в експедицията настъпила паника. Все пак Чука-Трок намерил и успокоил коня.

След този инцидент експедицията стигнала до планината където живее горакса. Уиккет и Синдел останали на входа на пещерата. Другите еуоки и Мейс влезли навътре. С магическата си свещ Синдел привлякла на своя страна кралица Изрина. Кралицата е владетелка на феите. Изрина и феите решили да помогнат на Синдел. Светлината на феите привлича гораксите. Феите подмамили горакса. През това време еуоките освободили родителите на Синдел. Благодарение на смелостта на еуоките,  феите и Мейс гораксът е убит.

След няколко месеца Джеръмит поправил кораба. Преди семейството да отлети мародерите нападнали еуоките и Тоуани. Мародерите избили цялото семейство Тоуани без Синдел. Тя избягала с помощта на Уикет. Мародерите са водени от крал Терак. Те поробили много еуоки. Кралят ги използва, за да работят земите около замъка му. Когато Синдел избягала Терак казал на нощната сестра Чарал да намери детето.

Уикет и Синдел срещнали в пустинята драконов кондор. Двамата се измъкнали от хищника и се скрили в гората. В центъра на гората Синдел и Уикет намерили къща. В къщата живее отшелника Ноа. Заедно с Ноа съжителства и бързо същество на име Тийк. След известно време отшелникът и Тийк се сприятелили със Синдел и Уикет.

Чарал (която може да си променя формата) отвлякла Синдел. След това нощната сестра закарала детето в замъка на Терак. Там кралят заповядал на Синдел да задейства енергиен кристал. Кристалът бил взет от кораба на семейство Тоуани. Понеже не може да задейства кристала детето е затворено в затвора на замъка. Освен нея Терак затворил и Чарал. Кралят взел магическия пръстен на нощната сестра. Пръстенът позволява на Чарал да променя формата си. След това Терак носи магическия пръстен на гердан. Гердана е около шията на краля.

Ноа, Уикет и Тийк отишли в замъка, за да освободят Синдел и поробените еуоки. Освободените еуоки и детето избягали до гората където е скрит кораба на отшелника. Използвайки енергията на кристала от кораба на Тоуани, Ноа заредил оръжейните системи на своя кораб. След това силите на Терак са разбити.

По време на тази битка кралят заловил Синдел. Той иска да размени детето срещу кристала. Уикет с помощта на прашката си хвърлил камък по Терак. Камъкът счупил магическия пръстен и кралят се вкаменил. След това мародерите били победени. Синдел със сълзи на очи се сбогувала с Уикет. После детето и отшелника отлетели от Ендор с кораба на Ноа.

Години по-късно Синдел е умна и идеалистична жена, която работи като репортер.  По време на Яветанската криза Синдел предала историята на единствения оцелял от планетата Полнейе. Този репортаж предизвикал съчувствие в съществата от сената и жителите на Новата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.