RSS

Даш Рендар

Даш Рендар е корелианец. Неговото семейство има транспортна компания. Компанията се казва „Рентранс”. Даш има щастливо детство. Рендар е приет в имперската академия на планетата Карида. Даш е отличен кадет. Рендар е благороден и има мускулесто тяло.

Стантън (братът на Даш) пилотира един от корабите на „Рентранс”. Когато излитал от планетата Корускант системата за управление на кораба се повредила. Корабът паднал над частния музей на император Палпатин. Стентън загинал в катастрофата. Музеят е разрушен и са унищожени безценни джедайски и ситски артефакти. Разярен от тази загуба императорът конфискувал компанията „Ретранс”. Палпатин я дал на „Транспортни Системи Ксизор”.

Даш е изгонен от академията и арестуван. След като е освободен Рендар станал контрабандист. Даш взел за партньор дроида LE-BO2D2. Двамата летят с кораба „Ездач”. Постепенно Рендар станал известен в подземния свят. Даш и Ландо Калризиян се срещнали за пръв път на планетата Каал. Там двамата играли сабак. След това Рендар срещнал и Хан Соло. Рендар видял Соло в Порт Хевън (място където се срещат контрабандисти). По-късно Даш, Хан и Ландо се събирали заедно и разказвали приключенията си.

След време Соло и Калризиян се присъединили към бунтовниците. Рендар останал контрабандист. Въпреки че не се присъединил към Бунтовническия съюз, Даш помага на бунтовниците. Рендар карал хранителни припаси до тайната бунтовническа база на планетата Хот. Там Даш отново се срещнал с Хан. Когато имперските сили нападнали Хот, Рендар участвал в битката. Даш пилотирал снежен спидер и забавил имперските канонерки АТ-АТ. След битката Рендар избягал от Хот.

По-късно Даш разбрал, че Хан е замразен в карбонит. Тогава Рендар отново се присъединил към бунтовниците. Даш и Ландо направили засада на Боба Фет (ловецът на глави, който транспортира замразения Соло) на планетата Орд Мантел. За съжаление двамата не успели да спасят Хан.

След това Рендар помогнал на Калризиян, Чубака и Люк Скайуокър в спасяването на Лея Органа. Даш, Ландо, Чубака и Люк проникнали в двореца на принц Ксизор (където е затворена Лея) и спасили Органа. В космическата битка над Корускант „Ездач” бил унищожен. Рендар останал жив.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.