RSS

Ксизор

Принц Ксизор е шеф на Черно слънце (най-голямата престъпна организация в Галактиката). Ксизор е изключителен политик. Според много същества след император Палпатин и Дарт Вейдър, принца има най-много власт в Галактиката. Ксизор иска да измести Вейдър и да стане вторият индивид с най-голяма власт в Галактиката. Принцът е на повече от сто години. Благодарение на това, че тялото му съдържа миостим Ксизор изглежда на тридесет години.

Принцът е висок, очите му са тъмно сини. Прическата на Ксизор е на конска опашка. Кожата на принца има тъмно зелен цвят. Когато разгражда алкохола кожата на Ксизор става оранжево червена. Принца има земноводни способности. Той може да диша под вода дванадесет часа. Ксизор може да отделя феромони. Феромоните карат хората веднага да се привързват към принца. С помощта на феромоните Ксизор може да накара всяка човешка жена да се влюби в него. Затова принца е правил секс с много жени. Ксизор обаче остава с една жена само няколко месеца. Принца има добри бойни умения и е отличен стрелец. Ксизор често носи дълги роби от разкошна тъкан.

Принца живее в лукс. Той има огромно богатство. Ксизор има повече пари отколкото бюджета на много планети. Принца има огромен дворец на планетата Корускант. В орбитата на Корускант, Ксизор има орбитална станция. Станцията се казва „Юмрукът на Фалийн”. Освен това принцът има луксозен ресторант. Най-голямата компания, която Ксизор притежава е „Транспортни Системи Ксизор”. Тя служи за изпиране на всички пари, който Черно слънце печели от престъпната си дейност. Принцът си почива като подрязва клоните на фирторн (шестотин годишно дърво). Ксизор има няколко заместници, с които управлява организацията Черно слънце. Най-ценният заместник на Ксизор е Гури. Гури е дроидка, която външно прилича напълно на човек.

Принцът се намесил дори в дейността на хътяните. Когато хътянските кланове Бесади и Тиуре воювали Ксизор се намесил в тяхната война. В крайна сметка Арук Хътянина (шеф на клана Бесади) бил отровен по заповед на Джаба Хътянина (от клана Тиуре). Дурга Хътянина започнал да разследва кой е убил Арук. Дурга се обърнал към принца за помощ. Ксизор изпратил свои служители, за да разберат какво става. По този начин принца си спечелил приятелството на Дурга. Служителите на Ксизор разбрали, че Джаба Хътянина стои зад убийството на Арук. Тогава принца се свързал с Джаба. Ксизор уверил Джаба, че няма да каже нищо на Дурга. Джаба се съгласил да бъде приятел с принца. Така Черно слънце спечелило влияние сред хътяните.

В 11г. по заповед на Дарт Вейдър на планетата Фалийн (родният свят на Ксизор) в една лаборатория са складирани биологични оръжия. За нещастие станал инцидент и бактерия, която разрушава тъканите започнала да се разпространява по планетата. За да избегне по-големи поражения Вейдър наредил лабораторията да бъде унищожена. По заповед на Дарт е унищожен и близкия до лабораторията град. Градът има двеста хиляди жители, но бил заразен от бактерията. В града било цялото семейство на Ксизор. Там са бащата, майката, брата, двете сестри и тримата чичовци на принца. Заразата е спряна, но градът е унищожен както и лабораторията. За щастие Ксизор тогава не бил на родната си планета и избегнал смъртта. Принцът унищожил всякакви данни за своето семейство. Ксизор решил да чака подходящ момент, за да отмъсти на Вейдър.

Дворецът на принца е в съседство с крепостта на Вейдър. По всяко време когато Дарт напуска своята крепост служителите на Ксизор го следят.

В 21г. от своята тронна зала на Корускант императора се свързал със суперразрушителя „Екзекутор”. По това време Дарт е на борда на „Екзекутор”. Ксизор присъства на разговора между Палпатин и Вейдър. Дарт и императора обсъждат какво да правят с Люк Скайуокър. Ксизор се досетил, че Люк е син на Вейдър. Принцът разбрал, че Дарт иска да привлече Скайуокър към тъмната страна на Силата. Ксизор решил да убие Люк и по този начин да си отмъсти на Вейдър.

Междувременно компанията „Ороро Транспорт” започнала да пречи на „Транспортни Системи Ксизор” в сектора Баджик. За да премахне конкуренцията принцът казал на Вейдър, че бунтовническа флота се събира в системата Вергесо. В действителност в тази система се събрали корабите на „Ороро Транспорт”. Имперските кораби командвани от Дарт нападнали и разрушили корабите на „Ороро Транспорт”.

Ксизор казал на бунтовниците за техническите планове на втората Звезда на смъртта. Бунтовниците нападнали товарния кораб „Супроса”. На него са плановете на втората Звезда на смъртта. Трябва да се каже, че пленяването на „Супроса” е планирано от император Палпатин. Императорът искал да направи капан и да унищожи Бунтовническия съюз. Малко по-късно имперските сили си върнали кораба. По време на тази битка загинали много ботанци. Въпреки това плановете за втората Звезда на смъртта достигнали до ръководителите на бунта. По този начин принца се застрахова за предстоящия голям сблъсък между имперските сили и бунтовниците. Ако Империята спечели Ксизор щял да каже, че е вкарал бунтовниците в капан. Ако Бунтовническият съюз спечели принцът щял да каже, че бунтовниците са спечелили защото той им е казал за плановете на втората Звезда на смъртта.

Принцеса Лея Органа разбрала, че някой иска да убие Люк. Тя се маскирала като ловец на глави и влязла в организацията Черно слънце. По този начин Лея иска да събере повече сведения. Заедно с принцесата е и уукито Чубака. Органа се срещнала с принца.  Когато за пръв път се срещнали Ксизор решил да прави секс с Лея. Принцът пуснал феромоните си в действие, но Чубака отвел принцесата. След това обаче Ксизор завел Лея в двореца си. Там двамата били сами. Принцът и принцесата се прегърнали и си разменили страстни целувки. Въпреки феромоните Лея не пожелала да прави секс с Ксизор. Тя отблъснала принца. Ксизор се разярил и решил да заключи Лея в една стая. Гури придружила принцесата до стаята. Лея обаче ударила дроидката по главата и я зашеметила. След това принцесата избягала от стаята. Лея затворила в стаята Гури.

Принцът се изненадал когато Люк Скайуокър, Ландо Калризиян, Даш Рендар и Чубака проникнали в двореца му. Те идват, за да освободят Органа. Оказало се, че системите за защита са премахнати от Лея. Принцът се срещнал лице в лице със Скайуокър. Люк показал, че държи термален детонатор. Освен това Ландо казал, че в двореца е скрил друг детонатор, който ще се взриви след пет минути. Ксизор оставил групата и Лея да се измъкнат. След това принцът наредил всички от палата да се евакуират.

Саван (племенница на Ксизор)

Ксизор се качил на кораба си „Кавгаджийката” и отишъл в орбиталната си станция. Там силите на принца се опитали да спрат Люк, Органа, Чубака, Калризиян и Даш. Неочаквано от хиперпространството изскочил суперразрушителя „Екзекутор”. На борда на кораба е Дарт Вейдър. Ксизор обявил по предавателя за присъствието на Скайуокър.

Вейдър прехванал съобщението. Дарт поставил ултиматум на принца. Според ултиматума Ксизор веднага трябва да прекрати преследването на Люк. Принца не се подчинил на ултиматума на Вейдър. Тогава Дарт заповядал атака. „Екзекутор” открил огън и разрушил орбиталната станция на Ксизор. Скайуокър, Лея, Чубака и Ландо избягали, а принца умрял.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.