RSS

Лумия

Лумия е Черна лейди на Сит. Истинското име на Лумия е Шира Елан Кола Бри. Шира е родена на планетата Корускант. Бри усеща Силата. Шира е много важен и ценен имперски агент. Лично Дарт Вейдър назначил Бри в имперското разузнаване. Интелекта и способностите на Шира са засилени с помощта на мнемоничен наркотик. Освен това благодарение на наркотика се увеличили и бойните умения на Бри. Вейдър дал задача на Шира. Задачата на Бри е да се внедри в Бунтовническия съюз. Шира успяла. Тя се присъединила към бунтовниците. Бри станала пилотка в „Свирепия ескадрон”. Целта на Шира е да дискредитира Люк Скайуокър. Люк е командир на „Свирепия ескадрон”. Бри се сближила със Скайуокър. Люк се влюбил в Шира. Бри решила да действа. По време на една битка прицелващият компютър в изтребителя на Скайуокър се повредил. Люк използва Силата, за да се прицелва. Силата му казала да стреля по приятелски кораб. Така Люк унищожил изтребителя на Шира. Затова Скайуокър бил свален от поста командир и подложен на изпитателен срок. Вярата на Люк в Силата се разклатила. Точно такива били плановете на Вейдър. Дарт се надява, че Бунтовническият съюз ще изгони Скайуокър. Тогава като няма при кого да отиде Люк ще потърси баща си (Дарт Вейдър).

Нещата обаче се развили по друг начин. Анализаторите от Съюза на бунтовниците започнали да разследват случая. В същото време Скайуокър и уукито Чубака започнали собствено разследване. Те искат да разберат коя е Шира Бри. Люк и уукито отишли на планетата Шаливан (предполагаемия роден свят на Шира). Там Чубака и Скайуокър разбрали, че Бри е имперски агент.

Шира не умряла след взривяването на нейния изтребител. Бри е ранена, но е намерена от агенти на Вейдър. Те излекували Шира. Дарт наблюдавал как по тялото на Бри са сложени механични протези. На лицето на Шира е поставена метална маска. След тази промяна Бри се изпълнила с гняв и станала много могъща в Силата. Шира се отдала на омразата и приела ново име. Бри станала Лумия (Черната лейди на Сит). Впечатлен от нейната промяна Вейдър решил да обучава Лумия.

Дарт знае, че не може да запази Лумия в тайна от император Палпатин. Вейдър подарил Бри на императора. Дарт предложил Шира да бъде една от ръцете на императора. Ръцете на императора са специално обучени агенти, които изпълняват задачи и разнасят волята на Палпатин из Империята. Императорът се съгласил с предложението на Вейдър. Палпатин наредил на Дарт да продължи обучението на Лумия. Шира отишла на планетата Зиост. На този свят Лумия изработила нейното уникално оръжие. Шира си направила светлинен (лазерен) камшик. Докато е на Зиост, Лумия научила за битката на Ендор.

След тази битка Империята вече не е същата. Шира отишла на планетата Хердеса. Там Лумия се опитала да залови принцеса Лея Органа. Шира обаче не успяла. По време на този опит Лумия е ранена от бластерен изстрел. Шира се разгневила и решила да си отмъсти на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз).

Лумия отишла на планетата Кинуин. Там Шира събрала своя армия. На Кинуин, Лумия се сблъскала с Люк. Двамата започнали дуел. Шира е по-силна. Тя успяла да рани Дани и Киро (придружители и съюзници на Скайуокър). За да спаси своите съюзници Люк отстъпил. Не след дълго Бри и Скайуокър отново се срещнали в двубой. По време на втория дуел Люк свалил желязната маска на Лумия. Така той разбрал, че Лумия е Шира Бри. Лумия има двама ученици. Това са Флинт и императорският гвардеец Карнор Джакс.

Въпреки че е победена Шира събрала нова войска. Армията на Лумия се състои от три звездни разрушителя, две фрегати и четири корвети. Тази войска обаче също е разбита. След това поражение Шира се оттеглила от Галактиката.

Лумия изчезнала от Галактиката, но продължила да трупа ситски познания. След като Юзан Вон са отблъснати, Шира отново се появила в Галактиката. Лумия успяла да поквари Джейсън Соло. Шира завела Джейсън в своето светилище. Светилището е астероид в системата МZX32905. Там Шира започнала да обучава Соло. Накрая Джейсън се превърнал в ситския лорд Дарт Каедус. Соло убил Мара Джейд Скайуокър (съпругата на Люк). Люк мисли, че Лумия е убила неговата жена. Той убил Шира.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.