RSS

Одан-Ур

Одан-Ур е майстор джедай роден преди 5000г. пр.Имп. Той е обучаван за джедай от майстор джедай Уру на планетата Осус. Одан-Ур е пацифист, въпреки че произлиза от непозната раса на хумониди хищници известна със своята агресивност. Одан-Ур събира знания с изследвания. Той не обича битките, но изпълнил задачата дадена му от Уру. Одан-Ур помогнал на императрица Тета да потуши бунта на Кирек. Одан-Ур приложил джедайска бойна медитационна техника подпомогнат от рицаря джедай Мемит Надил. Използването на техниката довело до умиротворяването на Кирек. Малко след това Одан-Ур предрекъл ситска инвазия. Когато избухнала Голямата хиперпространствена война Одан-Ур се върнал на Кирек. Той отбранявал планетата заедно с майстор джедай Уру. Одан-Ур победил ситските сили, но Уру бил убит по време на битката. Одан-Ур прекарал няколко седмици в изследване на ситски космически кораб. В кораба той открил ситски холокрон. Одан-Ур разбрал, че е много важно да съхрани подобни артефакти. Ето защо той се върнал на Осус и в памет на учителя си Уру, а и за съхраняване на ценни артефакти Одан-Ур основал голямата джедайска библиотека. Хиляда години по-късно Одан-Ур (познат като пазител и събирач на антики) притежава безброй джедайски артефакти на връх Меру на планетата Денеба.

Когато рицаря джедай Улик Кел-Дрома планира да победи Алийма и Сатал Кето като премине на тъмната страна на Силата, Одан-Ур се опитал да го спре. Одан-Ур му показал холограма на джедай, който преминал на тъмната страна на Силата и убил учителя си. Това предупреждение не постигнало ефект и Улик преминал на тъмната страна на Силата. Одан-Ур участва в Ситската война. Екзар Кун се опитал да открадне древния ситски холокрон (намиращ се в голямата джедайска библиотека) Одан-Ур застанал на пътя на Кун. В последвалия дуел Екзар убил Одан-Ур.

Одан-Ур има сива плът. Той е едър с тъмни очи и огромни бели зъби, които стърчат от челюста му. Одан-Ур носи лилави роби, а когато се биел слагал изящна броня.

Tags: , , , , , ,

петък, май 21st, 2010 at 19:27 • ГероиRSS 2.0 feed • leave a response or trackback

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.