RSS

Боск

Кратки данни: Боск е ловец на глави. Той се е специализирал в залавянето на уукита. Боск много пъти преследвал уукито Чубака и Хан Соло. Няколко пъти ловецът на глави успявал да залови Хан и Чубака. Соло и уукито обаче успявали да избягат. Боск лети с кораба „Кучешки зъб”. Ловецът на глави има зловонна миризма, големи очи и крайниците му регенерират.

Основни сведения: Боск е син на Крадоск. Бащата на Боск е известен ловец на глави. Крадоск е шеф на гилдията на ловците на глави. Боск решил да последва пътя на баща си. Той станал ловец на глави. Боск е от расата трандушан. Всички от тази раса вярват в бог Скорекийпър. Богът награждава успешните ловци на глави. След като ловецът на глави умре той ще получи наградата си от Скорекийпър.

Боск се ориентирал към лов на уукита. Той или продава заловените уукита на робовладелците или събира кожите на уукитата. През дългата си кариера като ловец на глави Боск събрал стотици кожи на уукита. Освен това той убил Хал Хорн (шеф на корелианските сили за сигурност).

Тези успехи направили Боск един от най-известните ловци на глави в Галактиката. По време на поредния лов за уукита ловецът на глави заловил уукито Чубака. Корабът на Боск обаче е пресрещнат от Хан Соло. Хан освободил Чубака и всички уукита заловени от ловецът на глави. Боск казал, че ще си отмъсти на Соло и Чубака.

Ловецът на глави решил да оглави гилдията на ловците на глави. Боск убил и изял баща си. След това той станал шеф на гилдията на ловците на глави. Боск обаче не се задържал дълго на този пост. Докато той ръководел гилдията тя се разделила на две фракции. Едната поддържала Боск, а другата била вярна на Крадоск.

Боск напуснал гилдията и станал самостоятелен ловец на глави. Негова главна цел станала залавянето на Чубака и Хан. На планетата Орд Мантел, Боск се съюзил с Боба Фет (друг ловец на глави), за да залови Соло и уукито. Въпреки това двамата не успели да хванат Соло и Чубака.

След това Боск се съюзил с Тиниан (друг ловец на глави) и уукито Ченламбък. Ченламбък казал на Боск, че знае къде е Чубака. Всъщност Тиниан и Ченламбък поставили капан на Боск. Боск бил хванат от силите на един имперски губернатор. Губернаторът иска да одере кожата на Боск. От нея той искал да направи палто за съпругата си. Не е ясно как Боск се е измъкнал от силите на губернатора. Знае се, че след тази случка ловецът на глави е нает от Дарт Вейдър.

Вейдър казал на Боск, че иска да намери кораба „Хилядолетния сокол” и да залови Хан Соло. Ловецът на глави с удоволствие поел задачата. Боба Фет обаче успял да залови Хан и Чубака. След това Соло бил замразен в карбонит, а Боба поел към планетата Татуин. Боск решил да открадне от Фет замразеното тяло на Хан. Боск се съюзил със Зукус, 4-LOM и още четирима ловци на глави, за да изпълни тази задача. Опитът на Боск обаче се провалил. Боба закарал тялото на Соло в двореца на Джаба Хътянина. Вероятно Боск отишъл в палата на Джаба. Ловецът на глави обаче не бил на баржата на Джаба когато Лея Органа удушила Хътянина.

След това Боск продължил да бъде ловец на глави. Поръчките обаче намалели. Ловецът на глави започнал да се оплаква, че е стар и не може да бъде такъв какъвто е бил. Новината за смъртта на Чубака предизвикала усмивка на старото лице на Боск.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.