RSS

4-LOM

Кратки данни: 4-LOM е по-стар модел протоколен дроид. След това 4-LOM станал крадец, а по-късно промяната на неговата програма го направила ловец на глави. Първоначално 4-LOM работи за Джаба Хътянина. След това Джаба подарил дроида на Зукус (ловец на глави). Зукус и 4-LOM станали най-добрата двойка ловци на глави в Галактиката. В 21г. Дарт Вейдър наел двойката. Зукус и дроида трябва да открият кораба „Хилядолетния сокол” и да заловят Хан Соло. Двойката обаче се провалила. Хан бил заловен от Боба Фет. След това Зукус и 4-LOM пленили бунтовническия транспортер „Ярка надежда”. После за известно време двамата се присъединили към Бунтовническия съюз.

Основни сведения: Производителите на дроиди от серията 4-LOM не са предполагали, че един от техните продукти ще се отклони толкова много от оригиналната си програма. Първоначално 4-LOM е камериер на пътническия кораб „Принцеса Куари”. Дефект в програмирането обаче причинил промяна в поведението на дроида. 4-LOM започнал несъзнателно да краде ценностите на пътниците. Това привлякло вниманието на Джаба Хътянина. Той взел дроида и променил още повече неговата програма. Джаба направил 4-LOM ловец на глави. Скоро след това дроида станал един от най-добрите ловци на глави в Галактиката. По-късно Джаба дал 4-LOM на Зукус (друг ловец на глави). Зукус има много добре развита интуиция, а дроида има чудесни аналитични умения. Така уменията на двамата си пасват чудесно. 4-LOM и Зукус станали най-добрата двойка ловци на глави в Галактиката. Заради това Зукус и дроида били наети от Дарт Вейдър. Вейдър казал на двамата, че трябва да намерят кораба „Хилядолетния сокол” и да заловят Хан Соло.

Зукус и 4-LOM не успели да заловят Хан. Соло бил хванат от ловеца на глави Боба Фет. След това Зукус и дроида нападнали бунтовническия транспортер „Ярка надежда”. Двамата сериозно повредили кораба и пленили екипажа. Бунтовниците обаче помогнали на Зукус да се излекува. За благодарност той се присъединил към Бунтовническия съюз. После 4-LOM, Зукус, Боск и други ловци на глави се опитали да откраднат замразеното тяло на Хан от Боба. По време на този опит дроида е деактивиран от Фет. По-късно Зукус активирал 4-LOM. Двамата напуснали бунтовниците и продължават да са ловци на глави.

4-LOM е с матово черно покритие. По покритието на дроида има белези и дупки. 4-LOM има лице, което прилича на лицето на насекомо. На лицето на дроида са разположени големи фоторецептори. 4-LOM носи масивна бластерна пушка.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.