RSS

Зукус

Кратки данни: Зукус е ловец на глави. Той използва почти свръхестествена интуиция, за да залови този когото гони. Джаба Хътянина дал на Зукус дроида 4-LOM. Заедно с дроида Зукус търси Хан Соло. Зукус не заловил Хан. Ловецът на глави обаче спасил екипажа на един бунтовнически транспортер. След това Зукус за кратко се присъединил към бунтовниците.

Основни сведения: Зукус е роден на газообразната планета Ганд. На този свят да си ловец на глави е въпрос на чест. От семейството на Зукус в продължение на три века излизали ловци на глави. Зукус използва древни и тайни ритуали. Те развили интуицията на Зукус. Благодарение на нея той преминал през мъглите на Ганд и станал ловец на глави. Когато е извън родния си свят Зукус носи специална дихателна маска. Маската защитава ловеца на глави от отровния за него кислород. Зукус е нисък, набит и има мърлява роба. Той носи тежко наметало, бойна броня и има много компютърни сензори около своята шия. Въпреки тези устройства Зукус разчита на своята интуиция. Благодарение на нея ловецът на глави заловил много същества в Галактиката.

Зукус работи главно за Джаба Хътянина. Джаба дал на ловеца на глави дроида 4-LOM. Дроида има аналитични умения. Тези умения чудесно пасват с интуицията на Зукус. Двамата се прочули като най-добрата двойка ловци на глави в Галактиката. Те били похвалени от мофа на сектор Нардикс. По време на една задача Зукус изгубил маската си и вдишал от смъртоносния за него кислород. Това влошило здравето на ловеца на глави.

Въпреки това Зукус и 4-LOM продължили да изпълняват поръчки. След битката на Хот, двойката била избрана лично от Дарт Вейдър. Вейдър събрал всички най-известни ловци на глави в Галактиката. Дарт им казал, че иска да намерят кораба „Хилядолетния сокол” и да заловят Хан Соло.

Боба Фет заловил Хан. В същото време голяма част от жителите в сектор Нардикс подкрепили бунта. Това причинило много тревоги на Империята. Мофа на сектора обвинил за тези бунтовни настроения Зукус. За да оправи отношенията си с Империята, Зукус и 4-ЛОМ нападнали бунтовническия транспортер „Ярка надежда”. Двамата ловци на глави пленили екипажа от деветдесет бунтовници. Бунтовниците обаче излекували Зукус. Ловецът на глави се възхитил от тях. Той и 4-LOM се присъединили към бунта. Те станали тайни бунтовнически агенти. Зукус и 4-LOM, заедно с Боск и няколко други ловци на глави започнали да преследват Боба Фет. Те искат да вземат замразения в карбонит Хан Соло. По време на това преследване Зукус бил хванат от Фет, но успял да избяга. След това Зукус и 4-LOM напуснали Бунтовническия съюз. Те продължават да са ловци на глави.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.