RSS

Денгар

Кратки данни: Денгар е ловец на глави. Той мрази Хан Соло. Денгар е бивш професионален пикиращ състезател. Той има голяма слава, че е най-добрия състезател. Денгар предизвикал Хан на състезание. По време на състезанието Денгар допуснал грешка и повредил машината, с която се състезавал. Ловецът на глави бил ранен. Имперските сили излекували Денгар, но го направили безчувствен убиец. Когато Джаба Хътянина обявил награда за главата на Соло, Денгар решил, че е ударил часът за отмъщение. Ловецът на глави обаче не успял да залови Хан.

Основни сведения: Денгар е пикиращ състезател. Той решил да се състезава с Хан Соло. Когато двамата наближили финала за малко Денгар загубил преценката си. Той направил рискована маневра и неговата машина се ударила в главния стабилизатор на Хан. Машината на Денгар се разбила в кристалните блата на планетата Аргилад. Това произшествие причинило масивна травма на главата на Денгар. Той е изключен от лигата на професионалните състезатели. За катастрофата Денгар обвинил Хан Соло.

Имперските сили излекували Денгар. Те премахнали хипоталамуса от главата на състезателя. На негово място имперските сили сложили биоимплант. Този имплант направил Денгар квалифициран убиец. Освен това биоимпланта лишил бившият състезател от почти всякакви чувства. Импланта съхранил само омразата и нуждата за отмъщение в Денгар. Бившият състезател започнал да служи на Империята. Денгар кръстил кораба си „Наказателя”. След това бившият състезател убива всеки, който е враг на Империята. Докато служи на Империята нещо се променило в Денгар. Когато имперските сили наредили на Денгар да убие свещените деца на Астар. Той отказал да направи това. Тогава Империята го освободила от имперска служба.

След това Денгар станал ловец на глави. Не е известно за кого работи Денгар. Знае се, че веднъж той се опитал да убие Джаба Хътянина. След това Денгар разбрал, че за главата на Хан Соло се дава награда. Тогава ловецът на глави решил да го залови. Той разбрал, че Хан се крие при бунтовниците. За да спечели доверието на Бунтовническия съюз, Денгар убил имперски генерал, който ръководи КОМПНОР. С този ход ловецът на глави се надява да се доближи до бунтовниците и да залови Соло.

Малко след това Дарт Вейдър събрал всички най-известни ловци на глави в Галактиката. Сред тях е и Денгар. Вейдър казал, че който залови кораба „Хилядолетния сокол” и Хан Соло ще получи значителна награда. Денгар обаче не успял да залови „Хилядолетния сокол”. Докато търси Хан ловецът на глави срещнал красива жена на име Манаро. Нейното състрадание и достъп до биоимпланта на Денгар възстановили всички чувства в ловеца на глави. Двамата се влюбили. Любовта преобразила Денгар.

След смъртта на Джаба, ловецът на глави отишъл на планетата Татуин, за да търси тялото на Хътянина. Вместо Джаба, Денгар намерил Боба Фет. Фет бил избягал от чудовището Сарлак. Боба обаче е много слаб и ранен. Денгар взел Фет при себе си и му помогнал да се възстанови. Денгар и Боба станали приятели и работели заедно.

Когато клонингът на император Палпатин решил да завладее Галактиката, Фет и Денгар се разделили. След това Денгар се появява тук-там. Сегашното местоположение на Денгар не е известно.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.