RSS

Уес Дженсън

Уес Дженсън е бунтовнически пилот. Той служи на Тиерфонски аутпост. Там Уес станал близък приятел с бунтовническия пилот Джек Поркинз. Двамата са част от бунтовническа пилотска група известна като Тиерфонските жълти аса. Докато лети с тях Дженсън станал и много добър артилерист.

На една мисия Уес бил принуден да вземе тежко решение. Кисек Доран (друг бунтовнически пилот) с летенето си застрашил целия ескадрон. Дженсън унищожил изтребителя на Доран. Преди битката при Явин, Тиерфонските жълти аса трябва да се присъединят към бунтовническите сили разположени на Явин IV. Уес се разболял от хескенска треска. Заради това Дженсън не участвал в битката срещу първата Звезда на смъртта. На мястото на Уес отишъл Джек (най-близкият приятел на Дженсън). Поркинз загинал в битката при Явин. В следващите няколко години Дженсън се обвинява за смъртта на своя приятел.

Все пак Уес станал част от Свирепия ескадрон. Дженсън станал много добър приятел на Уедж Антилийз. По време на битката на Хот, Уес е артилерист на Уедж. Дженсън и Антилийз са перфектни в координацията между артилерист и пилот. Уес е първия артилерист, който стрелял с харпуна си по имперска канонерка АТ-АТ. След това Дженсън и Антилийз омотали краката на канонерката.

След битката на Хот, Уес участва в битката на Ендор. После Дженсън и Свирепия ескадрон оказали помощ на планетата Бакура. След това Уес е повишен в лейтенант. Въпреки че е лейтенант Дженсън продължава да лети със Свирепия ескадрон. Уес участвал в мисиите на Мрлст, Еиату и Брентал IV.

Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката, Дженсън събрал група пилоти и ги нарекъл Таанабските жълти аса. Уес има репутацията на шегаджия. Той често се шегува с неговите приятели от Свирепия ескадрон. Както много пилоти Дженсън обича корелианското тъмно пиво и сабак.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.