RSS

Максимилиан Виърс

Кратки данни: Максимилиан Виърс е типичен имперски военачалник. Той е автократичен, твърд, строг и опитен командир напълно предан на Новия ред. Максимилиан командва имперските сухопътни войски в битката на Хот. Виърс лично ръководи атаката над бунтовническата база „Ехо”. Войската, която той ръководи включва няколко канонерки АТ-АТ, шепа канонерки АТ-SТ и отряди от снежни щурмоваци. Заради тактическия гений на Максимилиан бунтовниците загубили много войници и пилоти.

Основни сведения: Виърс се отличава от останалите кадети в имперската академия. Максимилиан е ужасен от самодоволството и некомпетентността на старшите офицери от академията. Виърс показал качествата си когато спасил генерал Ирв (командира на Максимилиан) от разбунтувалите се жители на планетата Кулрун III. Заради тази постъпка лейтенант Виърс е повишен в майор.

След това Максимилиан се оженил и създал семейство. Виърс има син на име Зевулон. За нещастие няколко години по-късно жената на Максимилиан умряла. Виърс се грижи за малкия си син. Той строго възпитава момчето. Максимилиан научил Зевулон да почита паметта на майка си.

Въпреки че не се интересува от политика Виърс продължил да се издига в армията. Когато станал полковник Максимилиан е прехвърлен на първата Звезда на смъртта (бронирана бойна станция, която с един изстрел може да унищожи планета). Виърс с няколко имперски офицери напуснали станцията по време на битката при Явин. Совалката им обаче е улучена и те били принудени да се крият в джунглите на Явин IV.

В крайна сметка Максимилиан успял да се върне в имперската армия. Той станал генерал от сухопътните имперски войски. Има много слухове за това как Виърс е станал генерал. Според един от тях Максимилиан е избил много от своите конкуренти. Факт е, че Виърс е безпощаден и агресивен генерал. Той обича да причинява опустошение със силите, които командва.

Безспорно най-голямата военна победа на Максимилиан е битката на планетата Хот. Там задачата на Виърс е да унищожи бунтовническия генератор на щита. Щитът защитава Хот от имперска бомбардировка. Генералът атакувал бунтовническата база „Ехо” с канонерки АТ-АТ, канонерки АТ-SТ и снежни щурмоваци. В една канонерка АТ-АТ е Виърс. Той лично участва и ръководи битката. Канонерката, в която се намира Максимилиан унищожила генератора на щита. След като щитът паднал останалите имперски сили се приземили на Хот. Имперските войски нахлули в бунтовническата база „Ехо” и я унищожили. След това Виърс научил, че синът му се е присъединил към бунтовниците.

Не се знае много за дейността на Максимилиан след битката на Ендор. Известно е, че Виърс командва имперските сухопътни войски в битката на планетата Балмора. Тогава начело на Империята е клонингът на император Палпатин.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.