RSS

Кендал Озел

Кендал Озел е роден в богато семейство. Ман Озел увеличил богатството на семейството като търгувал с минерали и акции. Семейството на Озел има собственост на планетата Карида (там има имперска академия). Освен това то поддържа добри връзки с имперската армия. Някои смятат, че заради тези връзки Озел се издигнал във военната йерархия.

Кендал е втори син. Той не може да наследи семейния бизнес. Ето защо Озел се ориентирал към военна кариера. Той се възползвал от богатствата на семейството и се издигнал в обществения, политическия и военния елит на Империята. След като станал капитан Кендал служи като инструктор във военната академия на планетата Корускант (столица на Империята).

След като била унищожена първата Звезда на смъртта в имперската флота настъпила криза за офицери. Озел се възползвал от тази криза и се изкачил до поста адмирал. След това Кендал станал командващ на имперската Ескадра на смъртта (елитна имперска флота). Върховен командващ на Ескадрата на смъртта е Дарт Вейдър.

Озел знае тактиките и стратегиите само на книга. Той няма никакъв практически военен опит. Кендал има малко въображение. Той се отнася с презрение към бунтовниците. Озел мисли, че Бунтовническият съюз не е заплаха за Империята. Кендал пренебрегнал доклада на капитан Пит, че бунтовниците са на планетата Хот. Вейдър обаче наредил имперската Ескадра на смъртта веднага да се насочи към Хот. Озел изкарал от хиперпространството имперската флота, но твърде близо до планетата. Сензорите на Бунтовническия съюз уловили Ескадрата на смъртта. След това бунтовниците вдигнали планетарния щит на Хот. Тази грешка на Кендал вбесила Дарт. Вейдър казал, че адмирала е некадърен глупак. После Дарт удушил Озел.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.