RSS

Пит

Кратки данни: Пит е един от малкото имперски офицери, които никога не са ядосвали Дарт Вейдър. Пит е капитан на суперразрушителя „Екзекутор”. След това Пит бил повишен в адмирал. Това станало когато неговият пряк началник адмирал Озел бил удушен от Вейдър. Въпреки това Пит е уверен и безмилостен лидер. Той командва имперската флота в битката на Ендор. Пит командва флотата докато е убит.

Основни сведения: Първоначално Пит служи във външните светове. Той показал, че може да управлява. Пит арестувал недоволните от имперското управление. Чрез сила и заплаха той превърнал управлявания от него сектор в един от най-сигурните в Империята. Заради тези действия и безупречната си репутация Пит е привлечен в имперската Ескадра на смъртта (елитна имперска флота). Докато се издига във военната кариера Пит не предизвиква недоволството и гнева на началниците си. По това време Ескадрата на смъртта се командва от адмирал Гриф. Гриф обаче не могъл да попречи на бунтовниците да напуснат Явин IV. След този провал командването на Ескадрата на смъртта поел адмирал Кендал Озел. Когато Озел поел командването Пит станал капитан на суперразрушителя „Екзекутор”. Когато заел този пост той станал още по-внимателен. Пит се стреми да не допусне нито една грешка защото върховен командващ на  Ескадрата на смъртта е Дарт Вейдър. Озел обаче не е толкова мъдър. Всъщност Кендал дразни Вейдър. Озел не разбрал, че бунтовниците имат база на планетата Хот. Кендал казал на Дарт, че на тази планета може да има контрабандисти. Вейдър обаче заповядал Ескадрата на смъртта веднага да се насочи към Хот. Озел изкарал флотата от хиперпространството твърде близо до планетата. Бунтовниците са предупредени и вдигнали планетарния щит на Хот. Разярен от некадърността на Кендал, Вейдър удушил Озел. Дарт произвел Пит в адмирал.

След като Пит станал адмирал капитан на „Екзекутор” станал Венка. След него капитанския пост се заел от Калик. Първата задача на Пит е да намери и залови кораба „Хилядолетния сокол”. Адмиралът и командваните от него сили обаче не успели да заловят „Хилядолетния сокол”. Въпреки този провал Вейдър не наказал Пит. След това „Екзекутор” отишъл до планетата Корускант (столица на Империята). Адмиралът се качил на борда на „Обвинителя”. Малко преди битката на Ендор, Пит се върнал на „Екзекутор”. Адмиралът получил командването на цялата имперска флота. По време на битката на Ендор, Пит мисли, че суперразрушителя не може да бъде разрушен от бунтовническите изтребители. Изтребители на бунтовниците обаче унищожили дефлекторния щит на покрива. Щитът пази мостика на „Екзекутор”. След това един А-уинг се разбил в мостика на суперразрушителя. Пит загинал, „Екзекутор” станал неуправляем и се сблъскал с втората Звезда на смъртта. Последвала масивна експлозия, в която суперразрушителя е унищожен.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.