RSS

Брен Дерлин

Брен Дерлин е капитан от Бунтовническия съюз. Брен служи под командването на генерал Карлист Рийкън. Рийкън ръководи бунтовническа база на планетата Нентан. Когато Бунтовническият съюз евакуирал базата си от Нентан, Брен надзирава евакуацията на бунтовническата жива сила. По време на евакуацията Дерлин извършил героична и нетрадиционна маневра. Той и бунтовниците под негово командване откраднали една имперска баржа под носа на имперските сили. Заради това Брен станал майор.

След това Дерлин отговаря за сигурността на бунтовническата база „Ехо”. Базата се намира на ледената планета Хот. Когато Хан Соло и Люк Скайуокър не се завърнали навреме в базата Брен казал на Лея Органа, че трябва да затворят вратите. Органа се съгласила.

След битката на Хот, Дерлин води група бунтовнически командоси на луната Ендор. Целта на групата е да разруши генератора на щита, който защитава втората Звезда на смъртта. Брен завел единадесетте командоси до генератора на щита. Един от командосите е лейтенант Пейдж.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.