RSS

Гариндан

Кратки данни: Гариндан е кубазец. Той е шпионин, който работи за Джаба Хътянина и за Империята. Гариндан открил Люк Скайуокър, Оби-Уан Кеноби, Арту Диту и Трипио. Кубазецът разбрал, че те ще летят с кораба на Хан Соло. Гариндан е един от най-добрите шпиони на планетата Татуин. Той е спечелил много пари като работи за Империята и Джаба Хътянина. Животът на Гариндан е обвит в мистерия. Никой не знае къде живее кубазецът, за какво харчи парите си и кога се появява.

Основни сведения: Както всички кубазци Гариндан има дълъг хобот. Хоботът му донесъл прякора Дългия нос. С този прякор го наричат жителите на Мос Айсли. Големите очи на кубазеца са много чувствителни към инфрачервената светлина. Затова Гариндан носи тъмни очила когато пътува по улиците на Мос Айсли. Кубазецът ходи облечен с дълга роба. Робата има огромна качулка. Качулката скрива голяма част от неговата четинеста глава. Гариндан е роден на Кубинди (родната планета на кубазците). Кубазецът много обича да яде насекоми. По-голямата част от кубазците обичат музиката и литературата. Гариндан се интересува само от пари. Не е известно кога кубазецът е пристигнал в Мос Айсли. Знае се, че той работи за Империята.

Според слуховете Гариндан има специален предавател. С този предавател кубазецът може да осъществява връзка с имперския управител на Татуин. Носят се легенди и за това колко е богат Гариндан. Според някои от тях той има невероятно богатство. Въпреки големите си шпионски умения кубазецът е страхливец. Гариндан предпочита да избяга вместо да се бие. Той носи пистолет. Кубазецът обаче никога не го е използвал.

Гариндан открил и предал Лабрия на Джаба. Кубазецът видял когато Люк Скайуокър, Оби-Уан Кеноби Арту Диту и Трипио се запътили към деветдесет и четвърти док. Гариндан веднага се обадил на имперските сили. След това кубазецът казал на дошлите щурмоваци къде са Люк, Бен и дроидите. Лориндан (предполага се, че е роднина на Гариндан) работи като пазач на ранкора, който се намира в двореца на Джаба.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.