RSS

Кайл Катарн

Кайл Катарн е роден на Сулустан (лунна колония на планетата Сулон). Катарн живее обикновен фермерски живот заедно с баща си Морган. Кайл не знае, че баща му симпатизира на бунтовниците. Катарн влязъл в имперската академия на Корида. След като я завърши Кайл трябвало да стане щурмовак.

Докато Катарн е в академията баща му е убит. Според официалната версия Морган е убит от бунтовниците. Бунтовническият агент Джан Орс казал истината на Кайл. Катарн научил, че баща му е убит от имперските сили заради измяна. Кайл е отвратен от действията на Империята. Той захвърлил своите ордени и пагони. След това Кайл се присъединил към Бунтовническия съюз.

Катарн бил препоръчан от Джан Орс. Кайл се превърнал във високо способен бунтовнически агент. Той станал един от най-добрите агенти на Бунтовническия съюз. Мон Мотма (лидер на бунтовниците) поверила на Катарн да отиде на Данута. Данута е свръх тайна имперска инсталация. Оттам Кайл откраднал техническите планове на първата Звезда на смъртта. След това Катарн предал плановете по-нататък докато те достигнали  до Лея Органа.

След битката при Явин, Кайл продължил да събира сведения за бунтовниците. Катарн привлякъл на своя страна Ребус (имперски оръжеен специалист). След това Кайл сложил проследяващо устройство на контрабандисткия кораб Кал-Сети. Корабът превозва части към имперска фабрика на Антеви. В тази фабрика се изработва специална сплав. От тази сплав се правят броните на дарк труперите. Катарн деактивирал фабриката.

След това Кайл започнал да разследва елементите на сплавта. Разследването го отвело до таен имперски изследователски център. Катарн откраднал малко от сплавта. Тази сплав е анализирана от бунтовническите учени. След това Кайл отишъл до системата Громас. Там на една малка луна Империята добива метал за сплавта. Катарн разрушил съоръжението, което добива метала. След тази мисия Кайл проникнал в имперските кораби „Екзекутор” и „Атакуващ ковчег”. Той саботирал „Атакуващ ковчег”.

После Катарн се върнал на Сулон. Там той разбрал, че баща му подклаждал към бунт жителите на планетата Руусан. Морган открил древните руини на Руусан. Руините сочат пътя към долината на джедаите. Тази долина била бойно поле между древните джедаи и древните сити. В долината постоянно се бият енергиите на мрака и светлината. Вследствие на този сблъсък долината излъчва силна, фокусирана енергия. Кайл научил местоположението на долината и решил, че тя не трябва да попада в имперски ръце.

Преминалият на тъмната страна на Силата джедай Джерек случайно открил долината. Той и неговите спътници Гарк, Рик, Мау, Сарис, Бок и Йън решили да овладеят енергията на долината. Катарн използвал своите агресивни удари и ги победил един по един. Чрез използването на тези удари обаче Кайл бил изкушен от тъмната страна на Силата.

Дълбоко в джедайската долина Катарн се сблъскал с Джерек. Оказало се, че Джерек е убил Морган. Кайл и Джерек започнали дуел и по този начин Катарн изпълнил древното пророчество. Духовете на отдавна загиналите джедаи били освободени. След това от джедайската долина изчезнали енергиите.

Кайл продължил да изпълнява самостоятелни мисии. Той не иска да става ученик на Люк Скайуокър. На забравения ситски свят Дромунд Каас, Катарн усетил, че тъмната страна на Силата в него става все по-силна. Тогава Кайл решил да стане ученик на Люк.

Катарн има атлетично телосложение и е красив. Той използва зелено острие на меча си. Катарн използва всякакви оръжия. Кайл често пътува с Джан Орс. Двамата летят на бойния кораб „Петнистия гарван”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.