RSS

Ним

Ним е пират. Той останал сирак когато бил малък. Още от дете Ним попаднал сред престъпници. Когато пораснал той станал пират. След време Ним има репутацията на яростен боец и блестящ тактик. По-късно той станал главатар на пиратска група. Пиратите под негово командване са бич за много космически пътища. Заради бързината на своите нападения Ним минимизира кръвопролитията. Корабът на пиратския главатар се казва „Опустошение”.

За да се справи с Ним, Търговската Федерация наела Вана Сейдж. Вана се представила за пират и отишла при пиратския главатар. Сейдж казала на Ним да атакува скривалище за скрити оръжия. Пиратския главатар паднал в капана. Ним бил заловен и известно време прекарал като затворник на един кораб на Търговската Федерация. Пиратите обаче освободили главатаря си.

Ним се завърнал в своята база и решил да отмъсти на Търговската Федерация. Той се съюзил с Рис Далоу (пилот от планетата Набу) и Вана Сейдж. Вана била измамена и също искала да отмъсти на Търговската Федерация.

Когато започнала битката на Набу, Ним оказал решаваща помощ по време на сражението. Неговият кораб „Опустошение” унищожил много изтребители на Търговската Федерация. Заради приноса, който Ним има при освобождаването на Набу, канцлер Палпатин (лидер на Старата република) опростил миналите престъпления на пиратския главатар. Ним обаче останал пират.

Той се завърнал в своята база. След това Ним действа в ботанското космическо пространство. През следващите няколко години той изпълнява всякакви поръчки. Пиратската група на Ним се увеличила. Пиратите отиват при него защото той е способен водач.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.