RSS

Бриа Тарен

Бриа Тарен е родена в богато семейство на планетата Корелиа. Когато е млада Тарен е омъжена за човек от висшето общество. Тя обаче иска да е независима. Затова Бриа отишла да учи археология в университета на планетата Корускант. Тарен анулирала брака и се отдала на науката.

Когато е на седемнадесет години тя се присъединила към сектата на тържествуването. При една церемония Бриа усетила голяма еуфория. Тарен излязла от нея с по-голяма енергия. В действителност това е елементарна биологична измама произведена от Тил (водач на сектата). Пристрастена към усещането за еуфория и по-голяма енергия Бриа отишла на планетата Йолесиа. Там се намира централата на сектата. Тарен е поробена и започнала да работи във фабрика.

Дори след една година работа Тарен смята, че това, което тя прави е част от някакъв ритуал. В 8г. младият пилот Хан Соло видял Бриа. Хан се влюбил в красивата и млада Тарен. Той уредил Бриа да работи по-лека работа. След това Соло разкрил истината на Тарен. Хан освободил Бриа от робство. Двамата напуснали Йолесиа и започнали да правят планове за бъдещия си живот.

На Корускант, Тарен зарязала Соло и разбила неговото сърце. Бриа все още я мъчат симптомите от наркотика, който е получавала от сектата. Тарен потърсила самотата, за да се справи със собствените си демони. През това време Бриа се включила в корелианско съпротивително движение срещу Империята. Тарен създала една от първите бунтовнически групи. Групата на Бриа е известна като Червената ръка. Те откраднали няколко корвети от клас Мародер и клас Възмездие. Скоро Червената ръка се прочула като най-безмилостната бунтовническа група. Тя действа особено жестоко срещу робовладелците.

Бриа помогнала в изграждането и на други бунтовнически групи. В Облачния град Тарен се срещнала с водачите на бунтовниците от Алдераан. Бриа казала, че всички бунтовнически групи трябва да се обединят в Бунтовнически съюз. Тарен се свързала и с уукитата на планетата Кашиуук. Бриа разработила план как да унищожи сектата на тържествуването. Тарен сключила сделка с гангстерския главатар Джаба Хътянина. Сред условията на сделката е, че Джаба позволил на бунтовниците да използват услугите на контрабандистите от луната Нар Шада. Така за пръв път след десет години Бриа се срещнала с Хан. Соло иска да продължи връзката си с Тарен.

Бриа унищожила сектата на тържествуването. Тарен взела богатствата на сектата, за да финансира бунтовниците. Бриа и Червената ръка са едно от звената, по които преминали техническите планове на Звездата на смъртта. Тарен предала плановете към Топрава. От Топрава тези планове били предадени към „Тантив IV” (кораба на Лея Органа). Имперските сили обградили Тарен и нейната група. Знаейки, че ще бъде измъчвана Тарен погълнала отровно хапче и умряла.

Боба Фет казал на Соло за смъртта на Бриа. Хан разбрал за смъртта на Тарен един ден преди да се запознае с Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.