RSS

Амайза

Амайза има сестра на име Джодел. Амайза и нейната сестра са продадени като робини на група пирати. Пиратите действат в системата Делфон. Когато пиратите атакували поредния кораб Джодел е убита. След нейната смърт Амайза решила да придобие нови умения, за да оцелее сред пиратите. Амайза разкритикувала Каисо (водач на пиратите). Така нейната популярност нараснала много.

Пиратите обаче били разбити от имперските сили. След този разгром Амайза отишла на планетата Адуба-3. По-късно на Адуба-3 се появил Хан Соло. Хан събира наемници, за да защити Онакра (земеделска област на Адуба-3) от бандити наречени Облачните ездачи. Амайза отишла при Соло. Групата, която Хан събрал се състои от следните членове: Чубака, Джаксън, Хеджи, Дон-Уан Киутаи, Джим и FE-9Q. Групата на Соло разгромила бандитите. По време на битката Амайза показала добри бойни умения.

След това Джаксън и Амайза започнали да работят заедно. Амайза увеличила парите на двамата като играла хазарт. Със събраните пари Джаксън поправил кораба си „Заешки крак”. След това двамата отишли на Нар Шада.

Ловецът на глави Валанк останал с впечатление, че Амайза и Джаксън работят за Люк Скайуокър. Валанк изпратил свои приятели (също ловци на глави) да преследват двамата. Валанк помислил Джим за Люк. Ловецът на глави го проследил до Адуба-3. Амайза и Джаксън предупредили Джим за засадата, която бил направил Валанк. След това ловецът на глави осъзнал своята грешка и напуснал Адуба-3.

Смята се, че Амайза и Соло имали любовна връзка. Факт е, че двамата обичат словесните битки.

Амайза е екзотична жена. Тя има светла кожа и бяла коса. Амайза носи лещи на очите си. Заради лещите очите на Амайза са оранжеви. Тя ходи оскъдно облечена. Дрехите на Амайза са в червен цвят. Тя има червено цвете в косата си. Амайза има два бластерни пистолета. Пистолетите са носени в кобури. Кобурите са разположени на двете бедра на Амайза. Тя е добър стрелец. Хан казал, че Амайза от шестотин метра може да улучи мравка.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.