RSS

Кунг

Кунг е губернатор (управител) на провинция Таунтум. Провинцията се намира на планетата Рун. Кунг използва интриги, кражби, изнудване и отвличания, за да засили властта си. Вследствие на тези действия в ранните дни на Галактическата империя, губернаторът управлява териториите на почти цялата планета. Само провинция Умбу не признава властта на Кунг.

Губернаторът решил да се съюзи с Империята. Той поканил един имперски представител да посети Рун. Империята изпратила адмирал Териналд Скрийд. Кунг се намира на една космическа станция, за да посрещне имперския представител. Станцията е в орбитата на Рун.

Така когато се появил кораба „Фургонът” (на търговеца Мунго Боабаб) Кунг помислил, че това е представителя на Империята. Малко по-късно обаче на станцията пристигнал Скрийд. Мунго бил затворен. Той обаче успял да избяга.

Териналд попитал губернатора с какво може да бъде полезен на Империята. Скрийд казал, че провинция Умбу не признава властта на Кунг. Губернаторът отвърнал, че негова главна задача е да наложи властта си над Умбу. По този начин Кунг ще покаже, че може да бъде от полза за Империята. Адмиралът се усмихнал и решил да наблюдава действията на губернатора.

Кунг се опитал да спечели рунските колониални игри. На игрите се явили отбор от провинция Таунтум и отбор от провинция Умбу. Отборът от Таунтум трябвало да спечели. Боабаб, Аурен и Трипио обаче провалили плановете на губернатора. Игрите спечелил отборът на Умбу.

Тогава Кунг пуснал микроба руз над Умбу. Микробът причинява смъртоносна болест. За нещастие губернаторът също се заразил с руз. Кунг се обърнал за помощ към Нилз Йом. Нилз отишъл заедно с дъщеря си (Аурен) да помогнат на губернатора. Кунг обаче ги затворил в една крепост. Крепостта се намира под покрит с лед вулкан. Мунго, Арту Диту и Трипио освободили Нилз и Аурен. По време на освобождаването Боабаб открил легендарно съкровище от рунски камъни с форма на юмрук.

Мунго решил да сключи сделка с Кунг. Срещата се състояла до един вулкан. На тази среща освен губернатора присъства и Скрийд. Боабаб предложил на Кунг да му върне „Фургонът” и да не вреди на жителите на Умбу. В замяна губернаторът ще бъде излекуван от руз и ще получи местоположението на съкровището. В този момент адмирал Скрийд обявил, че Рун минава под властта на Империята. Разярен от това развитие на събитията Кунг стрелял с пробиващ лазер. Лазерният лъч ударил рунските камъни и те потънали в лавата. Така са унищожени камъните, които съдържат безценна информация. След това губернаторът умрял.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.