RSS

Клеб Зелок

Клеб Зелок е най-могъщия престъпен бос на планетата Тине’с Хорки. За охрана Клеб използва ловци на глави. Зелок се занимава с контрабанда на оръжия. Освен това той е собственик на кафенето Дудник. Клеб разработил нелегално мина за нергон четиринадесет (нергон четиринадесет е минерал, който се използва за направата на протонни торпеда).

Солаг от планетата Тамуз-ан наел Зелок. Клеб трябва да открие принц Мон Йулпа. Солаг казал, че ще даде четиридесет хиляди кредита ако принцът е жив и здрав. Клеб намерил Мон. Зелок обаче затворил принца в своята мина за нергон четиринадесет. Клеб се надява, че Солаг ще даде повече пари. Йулпа обаче е освободен от Джан Тош, Арту Диту, Трипио и Солаг. След това те детонирали нергон четиринадесет. След експлозията мината била разрушена. После Джан предал Зелок на властите.

Клеб е дебел хуманоид, който е облечен в безупречен костюм. Зелок носи очила, за да защитава очите си от праха. Клеб диша въздух от устройство за пречистване на въздуха. Заради това устройство гласът на Зелок е дрезгав и стържещ. Клеб може да произведе свръхзвуков писък. Този писък е способен да зашеметява хуманоиди. Зелок мрази мръсотията и микробите. Той обича парите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.