RSS

Мон Йулпа

Принц Мон Йулпа е владетел на планетата Тамуз-ан. Злият везир Затек-Ча изтрил паметта на Мон. Хората на везира маскирали Йулпа като андроид. След това служителите на Затек-Ча изпратили Мон на планетата Тине’с Хорки. Везирът обаче не могъл да намери кралския скиптър.

Добросърдечния Джан Тош купил Йулпа. Заедно с него Джан купил дроидите Арту Диту и Трипио. Когато се прибрал вкъщи Тош разбрал, че андроида е жив. Мон се оказал добър работник

Солаг от планетата Тамуз-ан взел кралския скиптър. Солаг иска да намери принца, за да му даде скиптъра. Солаг се обърнал за помощ към Клеб Зелок (най-могъщият престъпен бос на Тине’с Хорки) и му казал да търси Йулпа. Зелок заловил Мон. Клеб обаче иска да използва принца за собствените си цели. В същото време и други ловци на глави търсят Йулпа.

Накрая Солаг, Джан, Арту и Трипио освободили Мон. След това Солаг дал на Йулпа кралския скиптър. Паметта на Мон се възвърнала. Йулпа благодарил на Тош. След това Джан решил да помогне на принца да си върне престола.

Според обичайте на Тамуз-ан този, който държи скиптъра в първия ден на равноденствието ще стане крал на Тамуз-ан. След това Мон се сблъскал с ловеца на глави IG-88. IG-88 е нает от Затек-Ча. Йулпа е заловен, а скиптърът е взет.

Везирът искал да хвърли принца на едно чудовище. Арту обаче спасил Йулпа. После Мон се изправил срещу Затек-Ча. След кратка борба принцът победил везира. После Йулпа се обявил за крал.

Герин (съпруга на Мон Йулпа)

След това Мон решил да постигне мир между двете раси, които живеят на Тамуз-ан. Едната раса има лилава кожа, а другата раса има синя кожа. Жителите в кралството на Йулпа имат лилава кожа. Населението, което живее в териториите на лорд Тода имат синя кожа. Мон сключил мирен договор с лорд Тода. Когато принцеса Герин (дъщеря на Тода) е пленена от пирата Гир Кибо Рен-Ча, силите на Йулпа и Тода действали заедно и я освободили. След това Мон и Герин се оженили. Така окончателно е прекратен конфликта между двете раси.

Йулпа е хуманоид висок над два метра. Той е слаб и има лилава кожа. Мон е с кафява коса. Йулпа носи кралски роби и скиптър.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.