RSS

Джан Тош

Джан Тош е млад миньор от планетата Тине’с Хорки. Той е идеалист. Това често вкарва Джан в проблеми. Гънди (практичния чичо на Тош) често упреква Джан. Гънди критикува милосърдието на Тош. Чичото иска племенника му да се съсредоточи върху печеленето на пари.

Когато е на двадесет години Джан купил дроидите Арту Диту и Трипио. Гънди е недоволен от тази покупка. Освен това заедно с дроидите Тош купил и Мон Йулпа. Мон бил маскиран като андроид. Той е владетел на планетата Тамуз-ан. Когато един тунел в мината на Гънди се срутил чичото на Джан останал затрупан под земята. Тогава Йулпа помогнал на Гънди.

След това Клеб Зелок (най-могъщият престъпен бос на Тине’с Хорки) заловил Мон и дроидите. Зелок ги затворил в своята мина за нергон четиринадесет. Нергон четиринадесет е минерал, който се използва за направата на протонни торпеда. Джан, Арту, Трипио и Солаг отишли и освободили Йулпа. Докато Тош прави това чичо му открил ново находище на метала кесчъл. Това откритие направило Гънди богат. Джан помогнал на Мон да си възвърне престола. След като си върнал трона Йулпа назначил Тош за командващ на бойната флота на Тамуз-ан.

Когато станал командващ Джан се сблъскал с Гир Кибо Рен-Ча. Гир е прочут пират. Неговата база е на планетата Тарнунга. Тош и Джесика били хванати от Рен-Ча. Пиратът ги затворил в своята крепост. Джан щял да бъде хвърлен на чудовище. Все пак Арту дошъл и освободил Тош. След това Джан освободил Джесика.

След това Тош отишъл да учи в имперската космическа академия. Джан има красиво лице. Тош е с кафява коса и сини очи. Джан е облечен с кафява фланелка и бяла риза. Тош носи червена лента на главата си.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.