RSS

Старкилър

Старкилър е псевдонима на ученика на Дарт Вейдър. По ситска традиция Вейдър пазел своя ученик в тайна. Дарт смятал Старкилър да убие император Палпатин. След това Вейдър щял да стане император, а Старкилър да остане негов помощник. Дарт намерил Старкилър на планетата Кашиуук. Тогава Старкилър е момче на име Галън Марек.

Родителите на Галън са джедаи. Те участвали във Войните на клонингите. По време на Войните на клонингите родителите на Марек се влюбили и тайно се оженили. Когато майката на Галън разбрала, че е бременна тя и Кенто (нейният съпруг) напуснали джедайския орден. Те отишли и се скрили във външните светове. Малко след това Палпатин издал заповед шестдесет и шест (заповедта идентифицира джедаите като предатели на Старата република). След тази заповед родителите на Галън се скрили на Кашиуук.

Майката на Марек е убита когато се опитала да защити група уукита (местното население на Кашиуук) от търговци на роби. Кенто умрял когато се опитал да защити сина си от Дарт Вейдър. Вейдър усетил голяма сила в детето. След кратко колебание Дарт го взел със себе си.

Вейдър лично обучава момчето. Той иска Галън да стане ситски лорд. Никой друг не знае за съществуването на Марек. Обучението е сурово и безмилостно. Дарт подложил момчето на сурови физически изпитания, които граничат с мъчения. Чрез страха Вейдър накарал Галън да изпитва омраза. След това омразата станала основното чувство в Марек. Когато момчето станало по-голямо Дарт му казал, че тъмната страна на Силата ще направи Галън по-силен. Под безпощадното ръководство на Вейдър, Марек се научил да си служи изкусно с лазерен меч. Освен това Галън може да използва мощта на тъмната страна на Силата. Марек се страхува от Вейдър. Галън бил заключен във вътрешността на строящият се кораб „Екзекутор”.

Дарт дал на Марек един холографски дроид на име Прокси. Дроидът е програмиран да атакува Галън. Марек разбрал, че Прокси постоянно ще продължава с атаките. При тези условия Марек е обхванат от гняв, омраза и болка. Той напълно забравил предишния си живот и окончателно преминал на тъмната страна на Силата. Вейдър решил, че Галън е готов за изпълнение на главния план. Марек трябва да убие императора.

Когато станал на петнадесет години Галън започнал да изпълнява мисии за Вейдър. Дарт изпратил Марек на тези мисии не само, за да го изпита. Вейдър с помощта на Галън убил много от враговете си. Дарт кръстил ученика си с кодовото име Старкилър. Освен това Дарт дал на Галън кораб на име „Свирепа сянка”

След това Вейдър изпратил Марек да търси оцелели джедаи. Галън се сблъскал с джедая Рам Кота. Старкилър убил Кота, а Вейдър заличил всички следи от битката. Галън получил нов пилот на „Свирепа сянка”. Тя била командир на осми черен ескадрон. Пилотката се казва Джуно Еклипс.

След това Дарт накарал Старкилър да даде обещание. Обещанието е, че Галън ще убие императора. Вейдър обаче открил, че шпионите на Палпатин са разбрали за Старкилър. Дарт нападнал Марек. По време на дуела Вейдър ранил Старкилър. Дарт обаче обявил, че е убил Галън.

След това Вейдър взел тялото на Старкилър и го поставил в лечебна камера. Когато Галън се възстановил напълно от раната си Дарт му поставил нова задача. Старкилър трябва да намери всички най-силни врагове на Империята. След това Галън трябва да ги обедини в съюз. По този начин Старкилър станал официалния създател на Бунтовническия съюз. Галън  убедил сенаторите Мон Мотма, Гарм Бел Иблис и Бейл Органа да се срещнат на планетата Корелиа. Там тримата подписали Корелианскиа договор. Договорът сложил началото на Бунтовническия съюз. По време на тази тайна среща имперските сили командвани от Вейдър нахлули и арестували Мон, Гарм и Бейл. След това сенаторите били затворени в недовършения строеж на първата Звезда на смъртта. Старкилър и Джуно Еклипс решили да спасят Мотма, Органа и Бел Иблис. Те отишли на строежа на Звездата на смъртта.

Джуно освободила сенаторите. В същото време Галън се изправил срещу императора. Двамата се сблъскали в наблюдателната кула на Палпатин. По време на битката императора обсипал Старкилър със светкавици. Галън с помощта на Силата разрушил кулата. Това разрушение отвлякло вниманието на имперските сили и дало възможност на Джуно, Мон, Бейл и Гарм  да избягат. За съжаление Старкилър загинал при разрушаването на кулата. Саможертвата на Галън станала вдъхновяващ пример за бунтовниците. Мотма, Органа и Бел Иблис отдали почести на Старкилър.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.