RSS

Бароу Оикун

Бароу Оикун е роден на планетата Хумбарин. Когато избухнали Войните на клонингите Бароу е младши офицер в силите, които охраняват сектор Хумбарин. Сектора е нападнат от сепаратистките войски. По време на една атака Оикун използвал нова бойна тактика и разгромил един сепаратистки отряд.

Бароу станал свидетел на неефективната бюрокрация. Заради бюрокрацията силите на сектора Хумбарин не могли да отблъснат атака на войските командвани от генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). По време на тази атака сепаратистките войски убили семейството на Оикун. След тази загуба вярата на Бароу в Старата република се разклатила. Оикун се чуди как Старата република е поддържала мира и реда в Галактиката.

След изоставянето на сектор Хумбарин, Бароу е прехвърлен във флота, която пази планетата Корускант. Докато охранява Корускант, Оикун се сприятелил с Бана Брему. Брему е сенаторка, която представлява сектор Хумбарин в сената. Двамата споделили мъката си от отчаяното положение на родната им планета. За да повдигне духа на Бароу, Бана го обявила за герой на Хумбарин.

Оикун отбранява Корускант когато силите на Гривиъс нападнали планетата. Бароу служи на кораба „Мас Рамбар”. Оикун е командир на артилеристите. Благодарение на него много сепаратистки бойни кораби са повредени. Предаността на Бароу към Старата република впечатлила неговите началници. След битката Оикун е повишен.

Малко след това канцлер Палпатин (лидер на Старата република) се провъзгласил за император и обявил Новия ред. Бароу приветствал Новия ред на Палпатин. Оикун вярва, че само Галактическата империя може да възстанови мира и справедливостта в Галактиката. Бароу е възхитен от личности като Палпатин, Дарт Вейдър и Уилхоф Таркин. Когато е провъзгласена Империята, Оикун е лейтенант. Той е чудесен войник и командир, който служи за пример на останалите. Бароу е фанатично предан на Империята.  Оикун продължил да се издига във военната йерархия. Той достигнал до поста адмирал.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.