RSS

Тайър

Клонингът с номер 4477 е отгледан на планетата Корускант (столицата на Старата република). Повечето клонинги са отгледани на планетата Камино. Има само две изключения. Клонингите с бели брони и червени ивици както и боядисаните със сини ивици клонинги от петстотин и първи легион. Тези два вида клонинги са отгледани и тренирани на Корускант. Това станало малко след битката на планетата Джабийм.

Добре охраняваните тайни лаборатории служат за тренировъчни полета на клонингите. Старата република дала много пари на каминоанците (производителите на клонинги), за да ги накара да напуснат Камино и да донесат секретно пазените си технологии за клониране на друга планета. Документацията за това споразумение е засекретена.

Шок труперите (украсените с червени ивици клонинги) са част от организацията Хомуорлд Секюрити Команд. По времето на Войните на клонингите те патрулират из столицата. Шок труперите са лична охрана на канцлер Палпатин (лидер на Старата република) на Корускант. Освен това те охраняват канцлера и по време на неговите пътувания. Жителите на Корускант знаят, че трябва да показват идентификациите си ако са поискани от клонинг с червени ивици.

Лейтенант Тайър заедно със своите войници Джак и Рийс са назначени да ескортират майстор джедай Йода до планетата Тойдария. Мисията е дипломатическа. Целта на Йода е Старата република да получи разрешение за строеж на военна база на планетата. Малко преди да кацнат на планетата сепаратистките кораби атакували кораба на джедая. Йода, заедно с Тайър, Джак и Рийс кацнали на Рогоса (луна на планетата Тойдария). След като се приземили на луната четиримата се изправили срещу батальон бойни дроиди. Те победили дроидите и стигнали до крал Катунко (владетел на Тойдария). По време на мисията Тайър е ранен от супербоен дроид, но все пак продължил да служи на Йода.

По времето на атаката над Корускант от силите на сепаратистите шок труперите са една от последните бариери срещу нахлуващите армии от дроиди. Висококвалифицираните клонинги под командването на командир Тайър (клонинг 4477) успели да попречат на дроидите да разрушат някои от най-древните и почитани сгради. За съжаление шок труперите не успели да предотвратят отвличането на Палпатин. Генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии) успял да отвлече канцлера.

Когато Палпатин се обявил за император шок труперите са в сградата на сената и кулите, за да осигурят превръщането на Старата република в Галактическа империя. Петстотин и първи легион е даден да служи под командването на лорд Дарт Вейдър. Клонингите от петстотин и първи легион щурмували храма на джедаите.

Командир Тайър получил заповед от Палпатин да претърси долните нива на сената, за да намери следи от майстор джедай Йода.

След укрепването на Империята шок труперите се превърнали в охрана на Корускант. Те станали елитни щурмоваци, които отговарят за сигурността в имперската столица.

ТайърТайър

Tags:

понеделник, май 24th, 2010 at 19:15 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.