RSS

Тарфул

В продължение на векове уукито Тарфул управлява град Качиро на планетата Кашиуук. Независимо от това Тарфул е в отлична бойна форма. Той има черна козина, ходи на лов и тренира войнските си умения. По време на Войните на клонингите, робовладелци пленили Тарфул. Малък отряд от клонинги освободили уукито.

Когато сепаратистките сили нахлули на Кашиуук, Тарфул от управител на град станал военачалник. Уукито наредило да се издигнат укрепителни съоръжения около Качиро. Сепаратистките войски нападнали града, но били отблъснати. След тази битка Тарфул издал заповед населението да се скрие в гората. Това направило по-лесно орбиталното наблюдение над Качиро. Освен това Тарфул поискал помощ от Старата република. Той отишъл до планетата Корускант (столица на Старата република) и се върнал с войска от клонинги. Армията от клонинги е под командването на майстор джедай Йода.

Сепаратистите решили, че Качиро е идеално място за нападение. Те съсредоточили основните си сили там и започнали атака. Войската на Старата република е подготвена за атаката и край Качиро пламнала битка. В същото време в помощ на Качиро дошли и много уукита от съседните градове. В битката участва и Чубака (приятел на Тарфул).

Тарфул заедно с майсторката джедай Луминара Ундули и джедая Куинлан Вос изградили вътрешните защити. Освен това Тарфул с помощта на джедаите участвал в разпределението на силите на уукитата. Докато е на бойното поле Тарфул е близо до Йода. Уукито изпитва голямо уважение към джедая и го включил в почетното семейство.

Когато клонингите се обърнали срещу джедаите Тарфул останал лоялен към Йода. Тарфул и Чубака помогнали на джедая да избяга от засадата на клонингите. Уукитата отвели Йода до капсула, която позволила на джедая да избяга от Кашиуук.

Tags:

понеделник, май 24th, 2010 at 19:13 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.