RSS

Чубака

Кратки данни: Уукито Чубака е верен партньор на Хан Соло. Уукито е верен и силен. Той се превърнал в един от най-важните герой на бунтовниците. Чубака е гений в механиката, добър пилот и боец. Той убедил Хан да се включи в битката при Явин. По време на Галактическата гражданска война Чубака рискувал живота си, за да защити Лея, Хан, Люк, Ландо Калризиян и Трипио.

Основни сведения: Чубака е роден на планетата Кашиуук в 182г. пр.Имп. Неговото галено име е Чуи. Той е от расата на уукитата. Чубака е покрит с козина войн, който има страхотна сила и е много лоялен. Той има добри пилотски умения. Бащата на Чубака се казва Атичиткук. Младият Чуи има склонност към пътешествията. Неговите първи пътешествия са в опасните места на Кашиуук. Страстта на Чубака към пътуване го отвела далеч от родната планета. Все пак сърцето на Чуи е с неговото семейство на Кашиуук. Чубака винаги пристига вкъщи, за да празнува важните празници за всички уукита.

Чуи е ветеран от Войните на клонингите. В последната година от Войните на клонингите една армия от дроиди нападнала Кашиуук. Уукитата са подкрепени от клонинги (под командването на майстор джедай Йода). Обединените войски отблъснали армията от дроиди. Чубака заедно със своя приятел Тарфул се намира близо до Йода. Когато Палпатин наредил на клонингите да унищожат джедаите Чуи и Тарфул помогнали на Йода да се измъкне от Кашиуук.

След края на Войните на клонингите и провъзгласяването на Империята за населението на Кашиуук настъпили тежки времена. Императорът решил да пороби уукитата, за да използва голямата им сила и техните технически способности. Имперските войски окупирали Кашиуук. Уукитата били продавани като роби. Те са използвани за тежък физически труд. Чуи помагал на своите хора с каквото може. Чубака обаче също е заловен и продаден като роб, но един имперски кадет (на име Хан Соло) го освободил.

След това Соло е изгонен от имперската армия. Той се върнал към предишния си контрабандистки начин на живот. Чуи се заклел във вярност на Хан и станал негов партньор в контрабандата. Двамата се превърнали в добре позната контрабандистка двойка. Когато станали собственици на „Хилядолетния сокол” операциите им станали легендарни.

По времето на неговата контрабандистка кариера Чубака изумил Соло като се върнал на Кашиуук, за да се ожени за Малатобук. Хан не може да си представи Чуи като семеен мъж, но правилата на уукитата му позволяват да лети със Соло. Въпреки семейните си задължения Чубака все още е в кръвен дълг към Хан. Чуи защитава с цената на всичко Соло. Лумпаваро (синът на Чубака) е отгледан от Малатобук и от Атитчиткук. Чубака продължава да лети в космоса като избягва имперските патрули. Уукито внася контрабандни стоки за специални клиенти. Чуи често се завръща на Кашиуук, за да празнува деня на живота.

Чубака и Соло прекарали часове в модификация на „Хилядолетния сокол”. Те го усъвършенствали и корабът няма нищо общо с оригинала. Въпреки че обича „Хилядолетния сокол” Чуи понякога показва характера си на необуздано ууки. Тогава Чуи размахвал масивните си ръце и удрял деликатните компоненти на кораба когато те не работят.

Чубака е по-състрадателен от Хан. По всяка вероятност това се дължи на факта, че уукитата са поробени и служат на Империята. По време на Галактическата гражданска война Чуи симпатизира на Бунтовническия съюз, но Соло предпочита да не се намесва в конфликта.

Чубака и Хан решили да превозят джедая Оби-Уан Кеноби, фермера Люк Скайуокър и два дроида от планетата Татуин до планетата Алдераан. Оказало се, че пътниците притежават жизненоважна информация, както за Империята така и за Бунтовническия съюз. Това пътуване привлякло Чуи и Соло на страната на бунтовниците. Двамата контрабандисти предложили да изпълняват поръчки за Бунтовническия съюз.

След битката на Ендор Чубака служи на Новата република. Чуи участва в мисиите срещу силите на върховния адмирал Траун. Уукитата имат различен начин на мислене за семейството. За уукитата в почетното семейство се включват най-близките приятели. Чуи се заклел във вярност към тях като им предложил защита дори с цената на живота си. Когато Хан Соло и Лея Органа се оженили и започнали да отглеждат собствено семейство, Чубака приел техните деца в почетното семейство. Чуи помогнал да бъдат отгледани и опазени Джейна, Джейсън и Анакин (децата на Лея и Хан).

По времето на кризата с Черния флот, Чубака научил, че Хан е заловен от кръвожадните явета. Тогава Чуи излетял директно към сърцето на вражеската територия (Корнахтската група). Уукито с помощта на Лумпаваро, Шоран (братовчед на Чубака), Дрианта и Джоудрл (братовчедки на Чуи) освободили Соло от плен.

В началото на инвазията на Юзан Вон, Хан и Чубака са на планетата Сернпидал. Юзан Вон използвали масивни гравитационни полета и повлекли луната Добидо (спътник на Сернпидал), за да я блъснат в Сернпидал. Соло, Анакин (синът на Хан) и Чуи организирали спешна евакуация. Те вземат колкото се може повече от населението на борда на „Хилядолетния сокол”.

Хан и Чубака имали много преживявания, в които се измъквали на косъм от смъртта. На Сернпидал обаче не станало така. Когато луната се приближила близо до повърхността на планетата Чуи е отрязан от „Хилядолетния сокол”. Анакин е изправен пред ужасно решение, корабът не можел да чака повече. За да не изложи всички на борда на опасност Анакин изоставил Чубака на планетата. Чуи останал на Сернпидал и се държал мъжки докато луната убила могъщото ууки.

Чубака е около два метра висок. Той е покрит с кафява козина и въоръжен с лазерен арбалет. Чуи носи патрондаш, в който пренася специални амуниции за арбалета си. Освен това Чубака има малка торбичка. В нея уукито държи нещата нужни му за поправката на „Хилядолетния сокол”.

Tags: , , , ,

понеделник, май 24th, 2010 at 19:13 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.