RSS

Грий

Клонингът с номер 1004 е трениран по специалната програма ARC. Това е програма за обучение на командири на клонинги. Образователните програми на клонингите осигуряват на всеки войник основни познания за многото раси, които населяват Старата република. Програмата ARC развила индивидуалността на клонинг 1004. Вследствие на развитата си индивидуалност клонингът 1004 се интересува от културите на различните раси в Старата република. Клонинг 1004 има желание да научи повече за различните раси. Това привлякло вниманието на каминоанците (създателите на клонинги).

По принцип подобно отклонение се смята за дефект и трябва да бъде изчистено от системата. По времето когато са открити уникалните черти на 1004 била стартирана програмата за обучаване на командири.

1004 приел името Грий. Грий са малко позната раса в Старата република и командирът мисли, че когато някой научи името му ще се заинтересува и от расата. Заради познанията му Грий и неговият четиридесет и първи елитен отряд са изпращани на планети където има и други раси освен хората.

Поредната мисия на Грий е на планетата Кашиуук. Той е под командването на майстор джедай Йода. Грий е начело на войски, които имат специално оборудване за действие в джунглата. Грий има камуфлажна броня, за да се слива по-добре с околната среда.

Въпреки че изпълнява заповедите на Йода, Грий е напълно предан на канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Когато Палпатин издал заповед шестдесет и шест (идентифицираща джедаите като предатели) Грий се подчинил.

Грий застанал зад гърба на Йода и се опитал да го убие. Командирът на четиридесет и първи отряд обаче подценил възприятията на джедая. Йода се хвърлил назад и нагоре и обезглавил Грий с един бърз удар на лазерния си меч.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.