RSS

Бакара

Клонингът с номер 1138 е обучен за командир на специални клонинги. С разрастването на Войните на клонингите се увеличило и разнообразието в армията на Старата република. Появили се специализирани клонинги. Те са известни със специалните си брони и с типа мисии, в които участват. Едни от най-добрите и всестранно надарени клонинги са галактическите морски пехотинци. Тези пехотинци са под командването на командир Бакара (1138) и майстор джедай Ки-Ади-Мунди.

Морските пехотинци могат да водят космически и наземни битки. Освен това пехотинците са едни от първите, които тестват новото оборудване и новите технологии на бойното поле. Морските пехотинци използват новото оборудване в битката на Ню Борналекс. Ако оръжейните системи на костюмите откажат тогава клонингите използват механичната мускулатура, за да се впуснат в ръкопашен бой срещу супер бойните дроиди на врага. Това създало страховита репутация на морските пехотинци. Бакара изпитва наслада от репутацията и постиженията на своите бойци.

Бакара е един от първите командири на клонинги, които се възползват от новата тренировъчна програма ARC. Програмата променила неговата естествена независимост и генетично изградената липса на възприемчивост. Освен това програмата засилила индивидуалността и творчеството на Бакара. Бакара преминал обучението и станал войник, който жадува за атака. Ки-Ади-Мунди на няколко пъти отбелязва, че устремът в атаката на Бакара е забележителен.

По време на мисията на Мигето (планета от външните светове контролирана от Банкерския клан) Бакара получил заповед шестдесет и шест. Заповедта идентифицира джедаите като предатели. Бакара заедно с останалите морски пехотинци открил огън по Ки-Ади-Мунди и джедаят бил убит.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.