RSS

Блай

Клонингът с номер 5052 е един от първите сто командири на клонинги тренирани от програмата ARC. Тези ARC войници са специален вид клонинги, които са по-независими и по-непокорни от стандартните клонинги. Тренировъчната програма на АRC застъпва независимостта и нестандартното мислене.

Заради тази програма командирите демонстрират по-голямо творчество и индивидуализъм. Все пак Блай (5052) е лоялен на Старата република. По време на една мисия на Онор джедаят отцепник Куинлан Вос сключил съюз с рицарката джедай Аайла Секура. Целта на съюза е Вос да си възвърне жизнено важни данни от сепаратистите. Блай помогнал на Куинлан в тази задача. Естествено на Блай не му е приятно да работи с отцепника Вос. Все пак Блай следва заповедите на Секура, за да уважи техния съюз. По време на тази мисия Блай подтиснал опасенията си и безпрекословно изпълнявал заповедите на Аайла.

Блай и неговият триста двадесет и седми батальон служат на Секура в различни мисии. Задачите ги отвели на Ню Холстис, Онор, Анзат и Салюками. Постоянните преназначения създали в Блай чувство за незавършеност на задачите. Такова чувство изпитва и Аайла. Блай предпочита да завършва задачите, които започва, но въпреки това се подчинява на заповедите и потегля за там където го изпратят.

Блай и Аайла участват в умиротворяването на екзотичния свят Фелуциа. Там Блай получил заповед шестдесет и шест (заповед, която идентифицира джедаите като предатели). Блай и неговите войници вдигнали оръжията си и стреляли по Секура. Те хладнокръвно убили нищо неподозиращата Аайла.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.