RSS

Нейо

Клонингът с номер 8826 е един от първите сто завършили програмата за обучение на командири. 8826 е един от най-хладнокръвните и лаконични командири на клонинги. Неговият индивидуализъм развит от нестандартните тренировъчни методи на ARC превърнали Нейо (8826) в сурова личност.

Нейо служи в батальона на майстор джедай Опо Ранцисис. Батальонът обсадил планетата Салюками по време на обсадата на външните светове. По време на тази обсада продължила пет месеца Нейо работил заедно с Файе и Блай (други двама командири на клонинги). Салюками била превзета, а Нейо и неговите войници започнали да търсят огнища на сепаратистка съпротива или избягали моргукайци.

При патрулна обиколка със спидери заедно с Нейо е и джедайката Стас Али. По време на обиколката Нейо получил заповед шестдесет и шест. Заповедта идентифицира джедаите като предатели. Нейо намалил скоростта на спидера си и минал зад Стас. След това Нейо с още един клонинг открили огън по спидера на Али. Спидерът на Стас се взривил, а тя умряла.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.