RSS

Зет Джукаса

Зет Джукаса станал част от ордена на джедаите когато бил бебе. Родителите на Зет го оставили при джедаите, за да осигурят по-добър живот на сина си. Джукаса прекъснал всякакви връзки с предишния си живот. Зет не познава родителите си, които били търговци на руда на планетата Мон Газа. Когато Джукаса станал на седем години родителите му са убити.

Въпреки че няма представа за това, чрез Силата Зет усетил, че нещо не е наред. Джукаса е отделен когато е още бебе от родителите си, но Зет има спомени за тях и размазани образи. Някои от образите са много детайлни. Рицарят джедай Мирм Унил разследва убийството на родителите на Джукаса. Унил разбрал, че един младеж има необичайно живи видения за престъплението.

Знаейки, че детето може да знае важни неща заключени в съзнанието му, Унил поискал разрешение от съвета на джедаите да разбере за миналото на Джукаса. Съветът разрешил. С помощта на Джукаста Ну, Зет научил за произхода си. Той бил роден с името Уарпок Скамини (син на Симбрик и Ашайл Скамини). Родителите му са собственици на рудна база на Мон Газа. Уликите и замъглените спомени на Джукаса позволили на Унил да завърши разследването. Доказателствата сочат към организацията Черно слънце. Джедаят арестувал престъпниците виновни за убийството.

Впечатлен от решенията и зрелостта, които Зет проявил по време на разследването Унил взел детето за свой ученик. Заради Войните на клонингите Джукаса не успял да развие ясновидските си способности. Вместо това било наблегнато на бойното му обучение. На десет годишна възраст Зет борави доста добре с меча.

За съжаление Унил загинал и Джукаса останал в храма на джедаите без учител. Временно Зет е обучаван от Чин Дралиг.

Когато Дарт Вейдър заедно с отряд от клонинги нахлул в джедайския храм Джукаса (който е на десет години) оказал яростна съпротива. Зет иска да избяга от храма. За целта Джукаса се насочил към хангарната платформа на джедайския храм. Зет е много добър със светлинния меч и затова се изплъзнал от клонингите. Въпреки това група елитни клонинги убили Джукаса. Сенатор Бейл Органа видял смъртта на Зет.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.