RSS

Олана Чион

Олана Чион е родена на планетата Кеган. Както и другите жени на този свят Олана има пред името си буквата „О”. Мъжете на Кеган имат пред имената си буквата „В”. Майсторите джедаи Куай-Гон Джин и Ади Галия заедно с техните ученици Оби-Уан Кеноби и Сири Тачи открили Олана. Управниците на Кеган не са съгласни Чион да бъде обучавана в джедайското изкуство. Въпреки това джедаите отвели Олана на планетата Корускант (столица на Старата република) и завели детето Чион в джедайския храм. Когато Олана започнала да се издига в джедайския орден тя загубила всички културни връзки с родната си планета. Само нейното име (Олана Чион) останало като спомен, че тя е от Кеган.

Докато се обучава в джедайския храм Олана се възхищава от Оби-Уан. Чион се надява един ден да стане ученичка на Кеноби. Когато наближило времето да стане на тринадесет години Олана се отчаяла, защото Оби-Уан с нищо не показвал, че иска ученик. Когато Кеноби се върнал от мисия на планетата Набу той е провъзгласен за рицар джедай. Освен това Оби-Уан взел за ученик Анакин Скайуокър. Чион е неприятно изненадана от това развитие на събитията. Мнозина в джедайския орден се изненадали от тази постъпка на Кеноби.

Олана станала ученичка на майстор джедай Ейван Пост. Малко след като избухнали Войните на клонингите Ейван загинал. По време на Войните на клонингите традициите в джедайския орден не се спазват толкова строго.  Затова след смъртта на Пост, Чион е провъзгласена за рицарка джедай. По време на Войните на клонингите Олана наблюдава действията на Анакин. Чион не вярва в Скайуокър. Тя смята, че той се възползва от Войните на клонингите, за да спечели слава.

Олана е преди всичко пазител на мира. Тя мисли, че Войните на клонингите трябва да свършат колкото се може по-бързо. Чион иска да победи враговете на Старата република. Олана обаче не води войници в битка и не се бие на бойните полета.

По време на Войните на клонингите Чион координира евакуацията на мирното население, което е застрашено от бойните действия. Когато сепаратистките сили нападнали Корускант, Олана помогнала на милиони жители да се преместят от нападнатите райони. След това Чион останала в джедайския храм.

След нападението над Корускант, Олана за кратко време се видяла с Оби-Уан. По време на тяхната среща Кеноби изнася доклад за обсадата на външните светове. След като свършил доклада Оби-Уан се шегува и приказва с Чион. После Кеноби отишъл да докладва пред съвета на джедаите. След това се разбрало, че Анакин е станал член на джедайския съвет.

Дни по-късно джедайския храм бил атакуван от отряд клонинги. Клонингите са водени от Скайуокър (той преминал към тъмната страна на Силата и приел името Дарт Вейдър). Олана участва в защитата на храма. Тя се бие под ръководството на Чин Дралиг. Чион се опитала да спаси колкото се може повече деца, които се обучават за джедаи. Най-вероятно Олана е убита в храма. Нейното тяло обаче не е намерено.

Tags:

неделя, май 23rd, 2010 at 14:43 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.