RSS

Долти Дофин

Долти Дофин още от своето раждане умее да се подмазва. Това позволило на Долти да се издигне, въпреки че той не е много способен. Дофин не притежава никакъв военен опит и когато се стигне до въоръжен сблъсък Долти гледа да избяга. Много независими капитани на търговски кораби работят за Дофин и му изпълняват задачи във външните светове.

Долти е капитан на кораб когато флотата на Търговската Федерация блокирала планетата Набу. Дофин е алчен и страхлив, за да оспори открито машинациите на ситския лорд Дарт Сидиъс. По време на блокадата джедаите Оби-Уан Кеноби и Куай-Гон Джин дошли на кораба на Долти. Дофин се изплашил и казал на ситския лорд, че трябва да снемат блокадата. Сидиъс се ядосал на Долти. Въпреки пораженското си мислене Дофин останал да командва силите на блокадата. От своя кораб той активирал дроидите, които кацнали на Набу. Дофин загинал когато изтребителя пилотиран от Анакин Скайуокър унищожил кораба.

Начина на живот на Долти оставил следи върху неговата зелена кожа. Дофин носи синя роба защото е капитан на кораб и офицерска шапка, която прилича на митра.

Tags: , ,

петък, май 21st, 2010 at 21:14 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.