RSS

Тион Медон

Тион Медон е потомък на Тиман Медон. Тиман обединил културите и расите на планетата Утапау. Тион е мършав пауанец. Повече от двеста стандартни години Медон е пристанищен администратор на Пау Сити.

Аристократичната титла на Медон е заслужена. В Пау Сити се намира основното летище на Утапау и Тион ръководи целият внос и износ на планетата.

Медон има влиятелен глас в комитета, който управлява Утапау. Когато генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии) убил всички членове на комитета. Тион с ужас наблюдава как се превръща в лидер. Оставен без избор Медон капитулирал пред властта на Гривиъс. Тион обаче тихо подготвя бунт в сенчестите нива на Пау Сити.

В същото време Медон изпратил сигнал за помощ до Старата република. На сигнала се озовал джедая Оби-Уан Кеноби. Оби-Уан се срещнал с Тион. Двамата разговаряли. Отначало Медон игнорирал въпросите за Гривиъс, но после прошепнал предупреждение към Кеноби. Тион казал, че генералът се крие на десето ниво в подземния град с хиляди бойни дроиди.

Оби-Уан отвърнал, че времето за съпротива е дошло. Утапаунците заредили изтребителя на Кеноби. Джедаят изпратил изтребителя да отлети от планетата като примамка. В същото време Оби-Уан тайно продължил да търси Гривиъс.

Две бригади от клонинги на Старата република се спуснали от небесата в подземния град, за да се бият с окупационните сили на сепаратистите. Утапаунските войници помогнали на клонингите с каквото могли. Промяната на властта обаче била горчива, а свободата на Утапау кратка. След победата над армията от дроиди клонингите завзели планетата. Тион е един от задържаните.

Както всички пауанци Медон предпочита да избягва слънчевата светлина. Този начин на живот направил кожата на Тион бледа. Медон има остри като бръсначи зъби и обича да яде сурово месо. Това създава погрешна представа за Тион. Много смятат, че той е агресивна личност. Всъщност Медон е благороден администратор, които поставя мира над всичко.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.